Rusija

Šojgu čestitao 8. mart: Posebno hvala majkama koje su vaspitale naše heroje

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je istakao značaj žena u vojsci, rekavši da danas više od 300.000 žena služi i radi u Oružanim snagama Rusije i profesionalno izvršava zadatke koji su im dodeljeni
Šojgu čestitao 8. mart: Posebno hvala majkama koje su vaspitale naše herojewww.globallookpress.com © MOD Russia

Žene oplemenjuju srca muškaraca i nadahnjuju na velika dostignuća, poručio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, čestitajući pripadnicama lepšeg pola Međunarodni dan žena.

"Na današnji dan čestitamo najmilijim i najdivnijim ženama na svetu – našim majkama, sestrama i kćerima. Vi dajete život i činite ga svetlijim i harmoničnijim", poručio je Šojgu.

Ostvarujete uspeh na svim poljima zahvaljujući vašoj osetljivosti, pažnji i upornosti u postizanju ciljeva, naglasio je ruski ministar odbrane, ističući rad žena u vojsci.

"Danas više od 300.000 žena služi i radi u Oružanim snagama Rusije i  profesionalno izvršava zadatke koji su im dodeljeni", naveo je Šojgu.

Posebne reči zahvalnosti uputio je i majkama "naših momaka" jer su, nastavio je ministar, odgajile prave patriote i hrabre branioce otadžbine koji smelo i nesebično štite nezavisnost i sigurnu budućnost Rusije.

"Drage naše žene! Iskreno i duboko cenimo sve što radite za nas. Čestitamo vam Međunarodni dan žena! Od sveg srca vam želim zdravlje, sreću i blagostanje", dodao je Šojgu.

image