Rusija

Ukrajinci napali ruski energetski objekat kompanije "Lukoil", ruska PVO oborila 25 dronova

Na jednom od postrojenja za preradu nafte izbio je požar
Ukrajinci napali ruski energetski objekat kompanije "Lukoil", ruska PVO oborila 25 dronova© Serguei Fomine/Global Look Press

Ukrajinske bespilotne letelice napale su jutros ruski energetski objekat kompanije "Lukoil" u industrijskoj zoni u oblasti Nižnji Novgorod, nakon čega je izbio požar na jednom od postrojenja za preradu nafte, izjavio je načelnik te oblasti Gleb Nikitin.

"U prepodnevnim satima, ukrajinske bespilotne letelice napale su industrijsku zonu Kstov, objekat kompleksa za gorivo i energetiku. Specijalne službe rade na licu mesta, koristeći sve potrebne snage i sredstva da lokalizuju požar na jednom od postrojenja za preradu naftnih derivata", naveo je Nikitin na Telegramu.

Prema preliminarnim informacijama, u napadu nema povređenih, a u gašenju požara učestvuje i vatrogasni voz.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su sistemi protivvazdušne odbrane tokom noći uništili 25 ukrajinskih dronova iznad ruske teritorije.

Kako je precizirano, ruski PVO sistemi presreli su i uništili dva drona iznad Moskovske oblasti, jedan iznad Lenjingradske oblasti, sedam iznad Belgoroda, 11 iznad Kurska, dva iznad Orlovske oblasti i po jedan iznad Brjanska i Tule.

image