Rusija

Zaharova ismejala izjavu premijerke Letonije: Hoćete li imati dovoljno gvožđa?

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova prokomentarisala je izjavu premijerke Letonije Evike Silinjo o stvaranju "gvozdene zavese" između Moskve i baltičkih država
Zaharova ismejala izjavu premijerke Letonije: Hoćete li imati dovoljno gvožđa?www.globallookpress.com © Sergey Petrov/news.ru

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ironično je odgovorila na reči premijerke Letonije Evike Silinjo o stvaranju "gvozdene zavese" između Moskve i baltičkih država, upitavši da li će imati dovoljno gvožđa?

"Hoćete li imati dovoljno gvožđa? Ili ćete kupovati od Rusije?", ​​upitala je Zaharova na Telegramu.

Prethodno je Silinja izjavila da će baltičke zemlje i Rusija biti odvojene gvozdenom zavesom.

"Jasno nam je da će u budućnosti biti podignuta 'gvozdena zavesa' između baltičkih država i Rusije i Belorusije", kazala je Silinjo obraćajući se članovima Atlantskog saveta u Vašingtonu.

Naime, ona je priznala da Letonija za sada neće uspeti da osigura potpunu nezavisnost od ruske nafte i gasa.

Silinjo je prošle nedelje uvrštena na spisak "posebno neprijateljski nastrojenih zvaničnika baltičkih država" prema Rusiji koju je sastavilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Između ostalog, na istom spisku je i premijer Estonije Kaja Kalas i bivši predsednik te zemlje Kersti Kaljulajd i drugi.

Na spisku je ukupno 347 građana Litvanije, Letonije i Estonije i svima je zabranjen ulazak u Rusiju.

image