Rusija

Peskov: Makron dosledan u svojim izjavama, pratimo situaciju

Evropski centri moći ne reaguju identično na izjave francuskog predsednika, poručuje Kremlj
Peskov: Makron dosledan u svojim izjavama, pratimo situacijuwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Predsednik Francuske Emanuel Makron je veoma dosledan u svojim izjavama o slanju francuskih trupa u Ukrajinu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodajući da je Makron vrlo često govorio na tu temu tokom poslednjih nedelja. 

"On to ne negira", naglasio je Peskov i poručio da takve tvrdnje, pak, ne nailaze na jednoznačan odgovor u evropskim centrima. 

"Nastavljamo da vrlo pažljivo posmatramo (šta se dešava)", napomenuo je portparol Kremlja. 

Podsetimo, Makron je ranije rekao da se EU složila da oformi "devetu koaliciju za duboke udare" što pretpostavlja snabdevanje Ukrajine raketama srednjeg i dugog dometa. On je, takođe, rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da "pobedi u ovom ratu".

Kako je rekao, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, konsenzus još nije postignut, "ali se ništa ne može isključiti". Početkom marta, Makron je još ponovio da Francuska "nema granica i crvenih linija" kada je reč o pomoći Ukrajini.

Ruska obaveštajna služba juče je, takođe, obelodanila podatak da Pariz aktivno priprema kontingent od 2.000 vojnika koje planira da pošalje u Ukrajinu. Ministarstvo odbrane Francuske je ovo demantovalo. 

image