Rusija

Zaharova odgovorila Borelju: Napokon ste priznali da je jedini cilj da SAD održe svoju hegemoniju

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova reagovala je na izjavu šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja da "Sjedinjene Države i Evropa ne smeju dozvoliti Moskvi da pobedi Kijev, i da to nije pitanje ljubavi prema Ukrajincima već da je reč o sopstvenim interesima zapadnih saveznika
Zaharova odgovorila Borelju: Napokon ste priznali da je jedini cilj da SAD održe svoju hegemonijuGetty © Russian Foreign Ministry Press Service / Handout/Anadolu Agency

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj prvi put je otvoreno priznao da Zapad ne može da dozvoli da Rusija pobedi u Ukrajini zbog želje Zapada da održi svetsku hegemoniju, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je na taj način reagovala na izjavu Borelja da "Sjedinjene Države i Evropa ne smeju dozvoliti Moskvi da pobedi Kijev, i da to nije pitanje ljubavi prema Ukrajincima već da je reč o sopstvenim interesima zapadnih saveznika.

"Poenta nije 'ljubav prema Ukrajincima', koje su zapadnjaci već praktično uništili, već u želji Sjedinjenih Država da održe svoju hegemoniju, kao i ulogu u svetskim poslovima, koja sve više bledi. U američkom pristupu međunarodnim odnosima nije ostalo ni traga kreativnosti", napisala je Zaharova na Telegramu.

Prema njenim rečima, liberalne demokrate znaju samo da uništavaju, verujući da je ta veština garancija dominacije. 

"Što se tiče zadatka Evropske unije u trenutnoj fazi je da uslužno snabdeva Kijev municijom, koja je kupljena novcem svojih građana za čije mišljenje niko nije pitao", zaključila je ruska zvaničnica.

image