Rusija

Aleksandar Dugin: Spasimo migrante, i sebe - zlo su liberalne elite

Zlo nije u migrantima, kaže ruski mislilac. Spasimo Ruse i spasimo migrante. Zlo nije tamo gde se čini
Aleksandar Dugin: Spasimo migrante, i sebe - zlo su liberalne elitewww.globallookpress.com © Pavel Kashaev, Павел Кашаев

Za razliku od mnogih, ja ne verujem da su migranti zlo, već da je problem u samom liberalizmu, rusofobiji elita i korupciji, koje od migranata čine to što jesu, piše Aleksandar Dugin na Telegramu, a prenosi sajt "Geopolitika".

Liberali negiraju etnički i verski identitet. Za njih postoji samo pojedinac. Na tome se zasnivaju i globalizam i ideologija ljudskih prava. Svaki pojedinac je isti kao i svaki drugi. A ako je tako, onda nastupaju ekonomska pitanja. Slabo plaćeni pojedinac, kome nisu potrebna socijalna davanja, profitabilniji je od bolje plaćenog pojedinca, koji traži socijalnu zaštitu.

Rusofobija je uobičajena mržnja elite prema ruskom narodu, njegovim tradicijama i identitetu. Rusi su veliki narod i, ukoliko nastupaju jedinstveno, mogu da pobede lažove i lopove koji pripadaju narodu koji se proglasio za "elitu". Što više migranata i što manje manje Rusa – to je drugi razlog za podršku masovnoj migraciji.

Konačno, migranti se nalaze u teškom položaju i potpuno zavise od državnih službenika i pomoći koju im oni daju. Zapravo, migranti su za njih izvor profita.

Niko ne integriše migrante u rusko društvo. Elitama oni nisu potrebni. Dakle, migranti su takođe žrtve i nisu nikakvo zlo. Njihov bedni položaj i odvojenost od tradicije iskorišćavaju ekstremisti i neprijatelji Rusije. Isto se dešava u Evropi i u SAD.

Koliko god to čudno zvučalo, liberalne globalističke elite Evrope i SAD takođe mrze svoj narod. Oni mrze Evropljane, odnosno Amerikance, baš kao što mrze i ruske liberale.

Treba da stavimo tačku na liberale i na korupciju, a mi ćemo sami popraviti situaciju sa migrantima. Spasimo Ruse i spasimo migrante. Zlo nije tamo gde se čini, zaključuje Dugin. Moramo tražiti uzroke, a ne posledice.

image