Rusija

MSP Rusije upozorava građane: Uzdržite se od putovanja na Bliski istok

Situacija u regionu Bliskog istoka, u palestinsko-izraelskoj zoni sukoba, i dalje je napeta, istakla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
MSP Rusije upozorava građane: Uzdržite se od putovanja na Bliski istok© Chris McGrath/Getty Images

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje građanima Rusije da se uzdrže od putovanja u region Bliskog istoka, posebno u Izrael, Liban i palestinske teritorije, osim u slučajevima krajnje nužde, izjavila je portparolka Ministarstva Marija Zaharova.

"Situacija u regionu Bliskog istoka, u palestinsko-izraelskoj zoni sukoba, i dalje je napeta. Takođe je nestabilno i na liniji između Libana i Izraela", upozorila je Zaharova.

Što se Jordana tiče , Zaharova je istakla da je "bezbednosna situacija tamo i dalje stabilna".

"Mogućnost da se sukob iz Pojasa Gaze prenese na teritoriju kraljevine u ovom trenutku je malo verovatna", dodala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ona je pozvala građane da prate informativne poruke i praktične preporuke koje se objavljuju na informativnim platformama Ministarstva spoljnih poslova Rusije, kao i na zvaničnim sajtovima ruskih konzularnih predstavništava u navedenim zemljama, uključujući i odgovarajući odeljak ažuriranog resursa – mobilna aplikacija "Asistent u inostranstvu".

image