Rusija

Potvrđena veza ukrajinskih nacionalista sa terorističkim napadom na "Krokus"

Svi koji su umešani u masakr 22. marta biće kažnjeni, gde god da se kriju, poručio je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev
Potvrđena veza ukrajinskih nacionalista sa terorističkim napadom na "Krokus"© Roman Denisov/Global Look Press

Ruski istražitelji potvrdili su da postoji veza između izvršilaca prošlomesečnog terorističkog napada u Moskvi i ukrajinskih nacionalista, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev.

"Tokom istrage potvrđena je veza između izvršioca ovog terorističkog napada i ukrajinskih nacionalista", kazao je Patrušev na sastanku o bezbednosti na severozapadu Rusije, u Arhangelsku.

Patrušev je još jednom istakao da će svaka osoba, koja je umešana u ovaj zločin, odgovarati.

"Počinioci, saučesnici i organizatori monstruoznog krvavog terorističkog napada, gde god da se kriju i kako god pokušavaju da prikriju tragove, dobiće zasluženu kaznu", naglasio je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

Naime, četiri osumnjičena naoružana napadača uhapšena su u ruskom regionu koji se graniči sa Ukrajinom nekoliko sati nakon masovnog ubistva.

Ruski zvaničnici su ih ranije opisali kao radikalne islamiste i ukazali da ih je trag novca povezao sa ukrajinskim nacionalistima.

Grupa je dobila instrukcije od njihovog rukovodioca da pređe granicu, potvrdili su istražitelji.

Kijev, koji je prvobitno tvrdio da je masakr sama organizovala Moskva, negirao je bilo kakvu umešanost. Njegovi zapadni sponzori saopštili su da svi dokazi koje imaju upućuju na ISIS, izdanak nekada moćne međunarodne terorističke organizacije Islamske države, sa sedištem u Avganistanu, kao krivca. 

image