Rusija

Savetnik Denisa Pušilina: Napadači na "Krokus" su dobro obučeni plaćenici koji su već ubijali ljude

Čak i da nisu specijalci, već su držali oružje u rukama. Možda su to uradili u ISIS-u, možda u Siriji, Africi, bilo gde, ali su imali iskustva. Nisu slučajno izabrani, rekao je Jan Gagin
Savetnik Denisa Pušilina: Napadači na "Krokus" su dobro obučeni plaćenici koji su već ubijali ljude© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Napadači na "Krokus siti hol" kod Moskve bili su dobro obučeni plaćenici, a organizator terorističkog napada su ukrajinske specijalne službe, izjavio je savetnik šefa Donjecke Narodne republike Jan Gagin u intervjuu za "RIA Novosti".

"Pre svega, želim da napomenem da su napadači na 'Krokus' plaćenici, koji su se ponašali zaista profesionalno, odnosno, imali su vojnu obuku. Ti ljudi nisu držali oružje u svojim rukama prvi put", ukazao je Gagin.

Prema njegovim rečima, najverovatnije je da su napadači "imali određeno iskustvo u borbenim dejstvima".

"Čak i ako nisu specijalci, kao što smo svi odmah rekli, već su držali oružje u rukama i već su ubijali ljude. Možda su to uradili u ISIS-u, možda u Siriji, Africi, bilo gde, ali su imali iskustva. Nisu slučajno izabrani", ocenjuje savetnik šefa DNR.

Gagin je takođe uveren da su organizatori terorističkog napada ukrajinske specijalne službe.

"Naravno, obećan im je taj koridor ulaska u Ukrajinu na određenom mestu. To je jasan trag rada specijalnih službi", istakao je Gagin.

Radikalni islamisti izveli su teroristički napad u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Krasnogorsku kod Moskve, 22. marta, u kojem je, prema poslednjim podacima, poginulo 145 osoba ljudi, a povrede zadobilo više desetina njih. 

Moskva je poručila da iza napada stoje Kijev, London i Vašington i da je bilo planirano da teroriste u Ukrajini dočekaju kao heroje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin oštro je osudio napad i obećao osvetu svima onima za koje se utvrdi da su bili povezani sa napadom.

image