Rusija

Kijev na front šalje zaražene HIV-om i umno obolele; Duma: Znači da treba poslati Bajdena

Predsednik Dume Rusije oglasio se povodom jučerašnje odluke Kijeva da se u redove ukrajinske vojske od sada šalju različiti bolesnici i poručio da ove mere svedoče da u Ukrajini ima sve manje i manje vojnih kapaciteta
Kijev na front šalje zaražene HIV-om i umno obolele; Duma: Znači da treba poslati BajdenaGetty © Harry Engels / Stringer

Vojska Ukrajine je "armija bolesnika", napisao je na Telegramu predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin, komentarišući jučešrašnju odluku Ministarstva odbrane Ukrajine da se na front od sada mogu slati i zaraženi HIV-om, hepatitisom, oni koji boluju od raka kože, ali i oni koji boluju od psihičkih rastrojstava.

"Oružane snage Ukrajine imaju veliki nedostatak vojnika. Preduzete mere o dodatnoj mobilizaciji i pokušaji da se građani koji su otišli u druge zemlje vrate nisu se završili uspešno. Zbog toga će se od sada oni koji su zaraženi HIV-om, hepatitisom i tuberkulozom, kao i mentalno zaostali i oni koji boluju od psihičkih bolesti smatrati da su sposobni da služe u Oružanim snagama Ukrajine", poručio je Volodin.

Predsednik Dume je zatim dodao da se od sada onda i predsednik SAD Džozef Bajden i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski mogu smatrati za vojno pogodne, iako je, kako je dodao, jasno da će autori ove nove odluke o mobilizaciji nastaviti da sede u svojim kabinetima, dok će "svima drugima biti dodeljena uloga potrošnog materijala kojeg u Ukrajini ima sve manje i manje". 

"Prema ovim kriterijumima, prvi koji bi trebalo da budu pozvani u redove Oružanih snaga Ukrajine su Bajden kao mentalno zaostala osoba, a takođe i njegov prijatelj Zelenski kao mentalni bolesnik zavisan od raznih droga", zaključio je Volodin.

image