Rusija

Ruska vojska oslobodila još dva naselja: Teški gubici ukrajinskih snaga

Oružane snage Rusije su udarom iz visokopreciznog oružja, "kinžala" i dronovima osakatile ukrajinsku proizvodnju vojne tehnike i njenu mogućnost da prebacuje zapadno oružje i vojnu opremu na front, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane
Ruska vojska oslobodila još dva naselja: Teški gubici ukrajinskih snaga© Tanjug/AP Photo/Francisco Seco)

Ruska vojska oslobodila je dva naselja u zoni Specijalne vojne operacije – Kislovku u Harkovskoj oblasti i Novokalinovo u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Zapadna grupa ruskih snaga, koja je oslobodila Kislovku, zauzela je bolje položaje u Harkovskoj oblasti i odbila napade dveju jurišnih brigada ukrajinske vojske kod Grigorovke u DNR i Steljmahovke u LNR.

Grupa "Centar", koja je oslobodila Novokalinovo, porazila je ukrajinsku vojsku kod naselja Lenjinskoe i Umanskoe u DNR, odbila 11 kontranapada Oružanih snaga Ukrajine u blizini naselja Šumi, Novgorodskoe, Vodjanoe, Solovjovo, Semjonovka, Pevomajskoje i Netajlovo u DNR.

Oružane snage Ukrajine su u prethodna 24 časa u tom delu fronta izgubile do 470 vojnika, tenk nemačke proizvodnje "leopard", četiri borbena oklopna vozila, pet automobila, dve haubice 122 mm D-30, kao i tri "gvozdike".

Pritom, kao odgovor na pokušaje kijevskog režima da ošteti ruske energetske objekte, Oružane snage Rusije su jutros izvele udar visoko preciznim oružjem dugog dometa, hipersoničnim raketnim sistemom "kinžal" i dronovima na energetske objekte i vojno-industrijski kompleks Ukrajine.

Svi ciljevi su pogođeni, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. 

Ovim napadom je značajno smanjena sposobnost Ukrajine da proizvodi vojnu tehniku i da prebacuje zapadno oružje i vojnu opremu na front, navodi se u saopštenju.

image