Rusija

Kralj Bahreina stigao u Moskvu: Sutra sastanak sa Putinom (VIDEO)

Ruski predsednik razgovaraće sa Hamadom bin Isom Al Kalifom o pitanjima bilateralne saradnje i međunarodnoj agendi, kao i o situaciji na Bliskom istoku, uzimajući u obzir predsedavanje Bahreina Arapskom ligom

Kralj Bahreina Hamad bin Isa Al Kalifa stigao je u Moskvu, javljaju ruski mediji.

Avion je sleteo oko 18 časova po moskovskom vremenu, a među zvanicama koje su ga dočekale bio je i zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov.

Po dolasku, Al Kalifa je zahvalio Putinu na pozivu da poseti Rusku Federaciju i izjavio da Rusija danas igra konstruktivnu ulogu u očuvanju međunarodnog mira i bezbednosti. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastaće se sutra sa kraljem Bahreina u Moskvi, saopštio je ranije tokom dana Kremlj.

Lideri će razgovarati o pitanjima bilateralne saradnje i međunarodnoj agendi, kao i o situaciji na Bliskom istoku, uzimajući u obzir predsedavanje Bahreina Arapskom ligom.

Kako prenosi agencija BNA, kralj Bahreina će nakon posete Rusiji otići u Kinu gde će se sastati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom. 

Kralj Bahreina Hamad bin Isa Al Kalifa poslednji put boravio je u Rusiji 2016. godine, a sa Putinom je razgovarao u martu ove godine. 

Kralj je tada čestitao ruskom predsedniku reizbor i najavio spremnost za produbljivanje saradnje. Naime, on je 2022. najavio spremnost da bude posrednik u pregovorima između Moskve i Kijeva.

Mediji Bahreina javili su da je poseta ovaj put organizovana na inicijativu predsednika Putina.

image