Rusija

Bajden uvredio Putina, Antonov: Skuplja poene na račun ruskog lidera

Izjava Džozefa Bajdena da je Vladimir Putin brutalni tiranin je nedopustiva za bilo kog ozbiljnog političara, a posebno za lidera jedne zemlje, kaže ambasador Rusije u SAD i dodaje da se radi o pokušaju afirmacije na račun imidža predsednika Rusije
Bajden uvredio Putina, Antonov: Skuplja poene na račun ruskog lideraGetty © Drew Angerer / Staff

Neprihvatljivo je da predsednik SAD Džozef Bajden vređa ruskog lidera Vladimira Putina, ocenio je danas ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov, komentarišući poslednju u nizu nediplomatskih izjava američkog predsednika, koji je juče, u elitnoj vojnoj akademiji "Vest point" u Njujorku nazvao Putina "brutalnim tiraninom". 

"Vreme je da lokalni vladajući krugovi prihvate da ćemo nastaviti da vodimo nezavisnu i suverenu politiku zasnovanu na nacionalnim interesima. Napadom na Vladimira Putina, Džozef Bajden vređa ceo ruski narod, koji pokazuje nepokolebljivo jedinstvo oko lidera naše države", poručio je Antonov. 

Ambasador je istakao da je ovakvo ponašanje nedopustivo za bilo kog odgovornog političara, a posebno za lidera jedne zemlje. 

"Verbalni bezobrazluk i pokušaji afirmacije na račun imidža našeg predsednika odražavaju zlobu Vašingtona zbog činjenice da Rusija, američkim jezikom govoreći, osporava 'pravila svetskog poretka'", objasnio je ruski diplomata. 

image