Rusija

Antonov: Nuklearne vežbe su odgovor na izjave Zapada

Sjedinjene Države i njihovi saveznici isporučuju Ukrajini sve više smrtonosnog oružja koje ukrajinske snage mogu da koriste za napade na rusku teritoriju, kaže ambasador Rusije u SAD
Antonov: Nuklearne vežbe su odgovor na izjave ZapadaGetty © Mark Wilson / Staff

Predstojeće ruske vežbe nuklearnog naoružanja su iznuđen odgovor na zapadnu retoriku, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

"Ovo je iznuđena mera kao odgovor na arogantnu i agresivnu politiku Kolektivnog zapada, koja stvara neprihvatljive bezbednosne pretnje za Rusiju i njene građane", objasnio je ambasador, prenose "RIA Novosti".

On je dodao da Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici isporučuju Ukrajini sve više smrtonosnog oružja koje ukrajinske snage mogu da koriste za napade na rusku teritoriju.

Podsetimo, Generalštab Oružanih snaga Rusije počeo je pripreme za vežbe upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja, saopštilo je juče Ministarstvo odbrane Rusije.

Manevri će biti održani u bliskoj budućnosti uz učešće avijacije i flote.

Vežbe se organizuju po naredbi predsednika Rusije Vladimira Putina, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov juče je pojasnio da je to odgovor Moskve na poruke koje stižu iz Francuske, Velike Britanije i SAD o tome da se ne isključuje slanje trupa u Ukrajinu.

image