Rusija

Putin se provozao obnovljenim Krimskim mostom (VIDEO)

Ruski predsednik razgovarao sa graditeljima i prešao preko mosta vozeći automobil
Putin se provozao obnovljenim Krimskim mostom (VIDEO)None © Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin posetio je danas Krimski most, razgovarao sa graditeljima i prešao preko njega vozeći automobil, prenose "RIA Novosti". 

"U kontekstu kontinuiranih pretnji zvanično izrečenih iz Kijeva o mogućim, novim napadima na Krimski most i prateću infrastrukturu, Putin je istakao značaj kopnenog puta koji povezuje Krim sa ostatkom Rusije", rekao je danas portparol predsednika Dmitrij Peskov

Saobraćaj na desnoj, popravljenoj strani Krimskog mosta, preko Kerčkog moreuza, zvanično je pušten danas. Zamenik predsednika Vlade Ruske Federacije Marat Husnulin izvestio je predsednika o rekonstrukciji mosta.

"Husnulin je Putinu objasnio kako su tekli radovi na restauraciji kolovoza, koliko ljudi je bilo uključeno u obnovu i koji će radovi još biti nastavljeni", objasnio je Peskov i dodao da je Putin imao i kratak razgovor sa radnicima koji rade na mostu.

Demontaža i zamena delova mosta, oštećenih usled eksplozije, počela je sredinom oktobra, a automobili su se u to vreme kretali samo levom stranom.

Podsetimo, na Krimskom mostu 8. oktobra eksplodirao je kamion, pri čemu se zapalilo nekoliko rezervoara goriva. Dva kolovozna dela Krimskog mosta su se delimično urušila, a četiri osobe su izgubile život.

Ruski istražni komitet je saopštio da je identifikovano 12 osoba koje su direktno umešane u teroristički napad na Krimski most. Okružni sud u Simferopolju je ranije uhapsio pet osoba zbog sumnje da su učestvovali u terorističkom napadu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je 9. oktobra da je eksplozija na ključnom mostu koji povezuje Krim sa Rusijom bio teroristički akt, koji su isplanirale Ukrajinske specijalne službe.

image