Sport

Sudije oduzele Srbiji drugu olimpijsku medalju – Ruskinja Šadrina pokradena u četvrtfinalu

Još jedna skandalozna odluka sudija koštala je srpski boks medalje na Olimpijskim igrama
Sudije oduzele Srbiji drugu olimpijsku medalju – Ruskinja Šadrina pokradena u četvrtfinalu© Tanjug/AP Photo/Ariana Cubillos

Natalija Šadrina, ruska bokserka koja se bori pod zastavom Srbije, završila je učešće u Parizu u četvrtfinalu kategorije do 60 kilograma.

Šadrina, koja je za protivnicu imala prvu nositeljku Jang Venlu iz Kine, trebalo je da obezbedi još jednu medalju za našu zemlju, ali to nisu dozvolile sudije koje su presudile i korist rivalke.

Natalija je poražena podeljenom odlukom 3-2, iako je imala bolje ocene kod sudije, plus je Kineskinja zaradila i kaznu zbog koje joj je oduzet bod.

Ona je dobila prvu (3-2) i treću rundu (4-1), a jedino što bi moglo da bude opravdanje jeste da je troje od petoro sudija glasalo u korist Jang Venlu.

Međutim, još nije objavljen zvaničan razlog poraza i objašnjenje ćemo morati da dobijemo u toku dana.

U krajnjem bodovanju Šadrina je pobedila kod dvojice sudije (30-26, 29-27), a kod trojice je skor bio nerešen (28-28). Sva trojica su što je zanimljivo odlučila da na kraju blagu prednost daju Kineskinji.

Naša bokserska reprezentacija tako je u nekoliko dana dva puta oštećena i ostala je bez velikih aduta za odličje.

Podsetimo, Sara Ćirković je u kategoriji do 46 kilograma poražena već u prvoj borbi i to zahvaljujući katastrofalnim odlukama sudija.

"Nažalost sudije nisu bile fer. Oštetili su me i uskratili mogućnost da ostvarim svoj san. Samo ću to reći", rekla je Ćirkovićeva posle poraza, a očigledno je da se isto desilo i Nataliji Šadrinoj.

Polufinala su na programu u subotu, trećeg avgusta.

image