Sport

RT Balkan na Evropskom prvenstvu u boksu: Braća i sestre Srbi i Rusi "pokorili" turnir

Beograd je ponovo evropski bokserski centar, a takmičari i takmičarke iz Srbije i Rusije ostvarili su sjajne rezultate u dosadašnjem toku turnira
RT Balkan na Evropskom prvenstvu u boksu: Braća i sestre Srbi i Rusi "pokorili" turnir© РТ Балкан / Јелена Марковић

Preko 400 takmičara iz 35 država, nalazi se u Beogradu, gde učestvuju na šampionatu Evrope u boksu.

Srpski i ruski bokseri i bokserke, ostvarili su sjajne rezultate i pokupili veliki broj medalja.

"Mogu da se pohvalim na tome da imamo troje državljana Rusije i zovemo ih našom braćom i sestrama i oni ponosno nose našu zastavu. Izjavili su da je to jedina zastava i himna, pored Ruske, koju bi rado nosili", rekao je Adnan Bajramović, potpredsednik Bokserskog saveza Srbije.

Srpska bokserke Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Kristina Kaluhova osvojile su zlatne medalje na šampionatu Evrope u Beogradu, čime su Srbiji donele 20. medalje na turniru.

"Sledeće godine prvenstvo je u Novom Pazaru, to će biti presedan da se u jednom relativnom malom mestu, održava toliko bitna manifestacija i naša država će tako napraviti veliki korak", dodao je Bajramović.

Govorio je potpredsednik saveza i o tome koliko je bitno da ruski sportisti imaju gde da čuju svoju himnu i vide svoju zastavu.

"Kao neko ko je mlad otišao u Rusiju iz Srbije, znam koliko je važno za ruske sportiste da učestvuju na ovom prvenstvu, da vide svoju himnu i zastavu i ponosan sam na našu državu, što im je to omogućula", izjavio je potpredsednik saveza.

"Zahvalio bih se Umaru Kremljovu, predsedniku svetske bokserske federacije, za njegova ulaganja i pažnju koje pruža boksu širom sveta. Takođe, gospodinu Nenadu Borovčaninu, za sav rad i dušu koje je uneo u bokserski savez Srbije, kao i podršku koju dobijamo od države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića."

"Poželeo bih svim sportistima, koji će se boriti na budućim takmičenjima, mnogo sreće i uspeha, da nastave kao što su se borili i ovde, u Srbiji, kod svoje kuće", zaključio je Bajramović.

image