Sport

Srpska boks armada pokupila 20 medalja, šansa za isto toliko finala

Srpski bokseri obezbedili su novih sedam medalja na šampionatu Evrope u Beogradu, nakon što su u mečevima u hali "Aleksandar Nikolić" izborili plasman u polufinale
Srpska boks armada pokupila 20 medalja, šansa za isto toliko finala© Bokserski savez Srbije/Dragana Stjepanović

Muška reprezentacija Srbije je do sada obezbedila ukupno devet medalja na kontinentalnom šampionatu, dok su naše devojke zaradile dve više.

Rade Joksimović i Omer Ametović plasirali su se ranije u polufinale u prvoj sesiji. U prvoj sesiji pored Joksimovića i Ametovića nastupili su i Tamir Galanov i Nazif Sejdi. Galanov i Sejdi su poraženi u svojim četvrtfinalima.

Joksimović je u kategoriji do 48 kilograma u četvrtfinalu pobedio Moldavca Iona Plinga. Srpski bokser će se polufinalu boriti protiv Jermena Harutjunjana Bareghama.

Ametović je u kategoriji do 51 kg izvojevao veliku pobedu u četvrtfinalu nad Davitom Japaridžeom uz Gruzije. Ametović će se u polufinalu boriti sa predstavnikom Turske Sametom Gumusom.

Tamir Galanov je u četvrtfinalu u kategoriji do 54 kg poražen od Rusa Dmitri Dvalija. Nazif Sejdi je u kategoriji do 63,5 kg izgubio od Rusa Mamedova Gabila.

Srpski reprezentativac Vahid Abasov je u kategoriji do 67 kg savladao Rafaela Buzu iz Mađarske, dok je Jovan Nikolić u kategoriji do 71 kg eliminisao predstavnika Crne Gore Stefana Savkovića.

Abasov će se u polufinalu rukavice ukrstiti sa Lašom Gurulijem iz Gruzije, dok je protivnik Nikoliću Moldavac Vasilj Čebotari.

I Rastko Simić u konkurenciji do 80 kilograma ima šansu za najsjajnija odličja. Bio je bolji od Iseni Arjana iz Severne Makedonije, a sada ga čeka Rus Saveli Sadom.

Baš kao i njemu, i Almiru Memiću će protivnik za medalju biti Rus, ovoga puta Džambulat Bižamov u konkurenciji do 75 kilograma.

U "najtežoj" kategoriji (do 86kg), u polufinale se plasirao i Veljko Ražnatović. Savladao je Moldavca Čiriakova Andreiema i sada ga do finala čeka još jedan ruski borac – Šarabutdin Ataev.

image
VV inauguration
banner