Sport

Užas na fudbalskom derbiju u Melburnu: Huligani napali igrače, golman krvario zbog udarca

Neverovatne scene na utakmici Sitija i Viktorija, dva kluba iz Melburna, koji su prekinuli gostujući navijači velikim neredima
Užas na fudbalskom derbiju u Melburnu: Huligani napali igrače, golman krvario zbog udarca© Twitter / screenshot / @Evan_M_G

Australijski fudbal doživeo je veliki uspeh na Svetskom prvenstvu u Kataru plasmanom u osminu finala turnira, ali tamošnji klupski fudbal pao je na najnižu tačku možda čak i u celokupnoj istoriji.

Derbi Melburna prekinut je u 22. minutu kada su navijači Melburn Viktorija upali na teren i napali igrače Melburn sitija.

Neverovatne scene viđene su u susretu australijske A lige. Meč Melburn sitija i Melburn Viktorija bio je prekinut pri rezultatu 1:0 za domaći tim, kada su huligani napravili veliki haos.

Upali su na teren, napali igrače i sudiju, a čak je i golman Melburn Sitija Tom Glover dobio žestok udarac u lice i to limenom kofom namenjenom za gašenje baklji, zbog čega je na licu mesta krvario. Sve to bila je reakcija navijača nakon što je upravo Glover jednu ubačenu dimnu baklju bacio nazad na tribinu sa gostujućim navijačima.

Pojedini izvore navode i da su navijači Viktorija nezadovoljni odlukom tamošnjeg saveza da se veliko finale lige premesti iz Melburna u Sidnej. Ipak, situacija u kojoj Glover baca dimnu baklju nazad u publiku sugeruše drugačije. Pogledajte užasne scene sa derbija Melburna:

image