Sport

"Dešan nije pogrešio s Benzemom, isto sam ja uradio sa Savićevićem"

Fabio Kapelo je imao šta da kaže o nedavno završenom Mundijalu
"Dešan nije pogrešio s Benzemom, isto sam ja uradio sa Savićevićem"Getty © Franck Fife - Pool / Pool

Legendarni italijanski trener Fabio Kapelo dao je interesantan intervju za "Korijere dela sera" u kom je komentarisao najvažnije trenutke nedavno završenog Svetskog prvenstva u Kataru.

On je tom prilikom pominjao i nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Dejana Savićevića, ali je u prvi plan istakao da je neuspeh na Mundijalu ostvarila Španija forsirajući igru sa velikim posedima lopte.

Kapelo je istakao da je takav stil igre "smrt za fudbal".

"Čuo sam za mnoge taktičke postavke i sastave, ali u Kataru su manje-više svi koristili isti, koji je terao ekipu da se svi igrači brane i da svi igrači napadaju. Beskorisno je izmišljati bilo šta drugo. Forsiranje poseda lopte je smrt za fudbal, to je apsolutno dosadno. Igrači s loptom nemaju nikakvu odgovornost niti preuzimaju rizik, dok je za suprotnu igru potrebna hrabrost", rekao je Kapelo.

Poslednjih dana se u Francuskoj napravila čitava "sapunica" oko navodnog teranja Karima Benzeme iz reprezentacije Francuske. Najbolji fudbaler sveta se povredio uoči Mundijala i bio je van nacionalnog tima, vratio se kući, ali nakon što se oporavio, očekivao je da će ga Dešan vratiti u sastav.

Tako nešto se nije dogodilo, Francuska je u finalu izgubila od Argentine, a Benzema je doneo odluku da nikad više ne nastupa za "galske petlove". Novinari su Kapela pitali da li je možda Dešan tom prilikom pogrešio.

"Ne, nije pogrešio. Istu stvar sam ja uradio sa Savićevićem pre finala Interkontinentalnog kupa 1994. godine. Ujutro pre utakmice, rekao mi je da je spreman da igra nakon što sam već sve pripremio sa drugim igračem u timu. Iz poštovanja mu nisam dopustoi da igra. Mislio sam da je to poštena odluka za ekipu. Ostaje pitanje da li bi Milan i Francuska sa Savićevićem i Benzemom osvojili još jedan trofej. Možda da, ali to nije ni bitno", rekao je Fabio Kapelo.

image