Sport

Kraj za "poslednjeg cara", Fjodor ostavio rukavice u oktagonu

Legendarni ruski MMA borac Fjodor Jemeljanenko, okončao je svoju 23-godišnju karijeru, u porazu od Rajana Badera u teškoj kategoriji Belator organizacije

MMA sport u zsaluženu penziju ispratio je jednu od najvećih, ako ne i najveću legendu.

Ruski borac Fjodor Jemeljanenko, poslednji put kročio je u oktagon borilište, u kojem je na simbolično ostavio rukavice.

Osvajač preko 15 medalja na najvećim svetskim takmičenjima, tokom profesionalne karijere imao je 48 mečeva, u kojima je upisao 40 pobeda.

Čak 16 pobeda dobio je nokautom, a 15 predajom protivnika.

Na njegovu žalost, sedmi poraz, za kraj karijere, drugi put u međusobnim duelima, naneo mu je Rajan Bader u glavnom meču Belator 290 događaja.

Bader je slavio nakon nokauta u prvoj rundi.

Nakon meča, podršku Fjodoru svojim prisustvom u ringu pokazale su MMA legende poput Marka Kolmana, Džoša Barneta, Dena Hendersona, Kintona Džeksona, Čaka Lidela...

Ruski borac simbolično je ostavio rukavice u ringu i oprostio se od aktivnog bavljenja ovim sportom.

"Sa jedne strane, tužan sam jer nisam isporučio sebe u ovoj borbi, onako kako sam planirao", prvi su ustici Fjodora nako meča.

"Ipak, srećan sam što su svi ovi ljudi navijali za mene i što su svi ovi veteranski borci koji su kročili istom stazom kao i ja skoro 20 godina, došli da me podrže. Veoma sam srećan zbog toga, sada ću se posvetiti trenerskom poslu i svom timu", zaključio je Jemeljanenko.

image