Sport

Zvezda demantovala odlazak Kampaca: Dezinformacije prenete sa portala osnovanog krajem 2022. godine

Košarkaški klub Crvena zvezda demantovao je danas pisanje dela medija o navodnom odlasku Fakunda Kampaca u Real na kraju sezone
Zvezda demantovala odlazak Kampaca: Dezinformacije prenete sa portala osnovanog krajem 2022. godine© Dusan Milenkovic/ATAImages

Španski "Relevo" preneo je da će Kampaco napustiti Mali Kalemegdan na leto i vratiti se u "kraljevski klub", čiji je dres već nosio.

Kako je preneo list sa sedištem u Madridu, sve je dogovoreno 17. marta u Barseloni, kada je Zvezda gostovala kod istoimenog tima u Evroligi.

"KK Crvena Zvezda reaguje ovim putem posle novih glasina i dezinformacija koje su 'ekskluzivno' u nedelju, 23. aprila, godine preneli pojedini mediji, pozivajući se na izvesni španski portal osnovan tek krajem 2022.godine. Fakundo Kampaco je igrač našeg kluba i nikakvih pregovora u martu (u Barseloni) oko njegovog odlaska u drugi klub nije bilo", saopštio je beogradski klub.

"Ovom prilikom podsećamo javnost da se status našeg igrača u odnosu na njegovu izjavu datu srpskim medijima pre samo 10 dana nije promenio."

Fakundo je tada izjavio:

"Nismo pričali o mom statusu još, još nije trenutak za to. Posvetimo se sadašnjosti, želim da igram koliko god utakmica mogu i da uživam. Obično ne razmišljam o budućnosti, već samo o sadašnjosti."

Crvena Zvezda je navela da nema nameru više da reaguje i demantuje brojne glasine i dezinformacije ovim povodom, a da se prvi tim maksimalno okreće ostalim obavezama i završnicama u ABA ligi i srpskoj Superligi – "sa Fakundom Kampacom u timu".

image