Sport

Ivanović: Budućnost je ozbiljan klub, odbranom možemo do pobede

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je pred početak polufinalne serije sa ekipom Budućnosti da je tim iz Podgorice ozbiljan klub sa svojim ambicijama i željama
Ivanović: Budućnost je ozbiljan klub, odbranom možemo do pobede© ATA Images

Košarkaši Crvene zvezde u nedelju od 19:30 časova dočekuju ekipu Budućnosti u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige.

"Budućnost nakon promene trenera igra izvanredno, i pre toga ekipa je selektirana i ima kvalitet iza međunarodna takmičenja poput Evrokupa, a sa pojačanjima koja su stigla i za nivo više. Ozbiljan klub je u pitanju, imaju svoje ambicije i želje, a to je sigurno plasman u finale. Igraju agresivno, sa puno samopouzdanja i sa jasno podeljenim ulogama. Erik Grin igra fantastično u poslednje vreme i možemo da kažemo da igra u životnoj formi", istakao je Ivanović za klupski sajt.

Crnogorski stručanjk dodaje da njegov tim čvrstom odbranom i odgovornom igrom može do pobede.

"Podrška nam mnogo znači ne moram da ponavljam koliko, jer se to pokazalo i u Evroligi, zato pozivam naše navijače da dođu i da nam pomognu u nedelju uveče kako bi otvorili ovu seriju kako želimo", izjavio je strateg crveno-belih.

Bek Crvene zvezde Ognjen Dobrić dodaje da se dve ekipe dobro poznaju.

"Grin je sada vođa tog tima, ostali igrači takođe znaju svoje uloge, prisutna je i neka nova energija što je slučaj uvek kada dođe do nekih promena u ovom slučaju trenera. Ovo su kratke serije i moramo jako, čvrsto i odgovorno da uđemo u prvu utakmicu. Nadam se i pozivam naše navijače da dođu i da nas podrže, uvek su prepoznavali važne trenutke, a ovaj je jedan od takvih", zaključio je Dobrić.

image