Sport

Obradović za RT Balkan: Nismo bili dovoljno prljavi, "igrač Obradović bi umeo da zakuva"

Srpski stručnjak na klupi Monaka Saša Obradović, u intervjuu za RT Balkan otrkio je šta je falilo njegovim izabranicima u polufinalnom meču protiv Olimpijakosa, kao i to kako bi Saš obradović u igračkim danima reagovao u datoj situaciji
Obradović za RT Balkan: Nismo bili dovoljno prljavi, "igrač Obradović bi umeo da zakuva"© RT Balkan

Monako je poražen u prvom polufinalu na ovogodišnjem fajnal-foru u Kaunasu.

Bolji od tima iz Kneževine bili su košarkaši Olimpijakosa, koji su slavili sa 76:62.

Saša Obradović objasnio je šta se desilo u polufinalnom meču, u kojem je njegov tim poražen nakon preokreta.

"Dosta stvari se desilo. Hteli smo da igramo agresivno po izlasku iz svlačionice u drugom poluvremenu, kako bi odgovorili na njihovu agresivnost, ali se to nije dogodilo. Čak smo dali par lakih poena na startu, što je bilo iznenađujuće za ovakvog protivnika. Ipak, u napadu nismo odgovorili na fizikalnost i tako praktično, ništa nismo ponovili iz prvog poluvremena".

Srpski stručnjak istakao je probleme u organizaciji napada.

"Falio je neko ko će da nas vodi malo bolje, falilo je da Džejms uzme loptu u svoje ruke, a ne da Lojd organizuje napad. Falilo je da realizujemo ono što smo se dogovorili i spremali. Nismo odgovorili na katove prema košu, 18 poena na taj način, a spremali smo se na to."

Obradović je istakao da je falilo "personalitija" i nečeg što je on nekada kao igrač znao da donese svojim timovima.

"Igrački, postoji nešto što možeš da uradiš, a onda postoji i nešto što se tiče personalitija, gde očekuješ reakciju, prljavštinu čak ako je neophodno, da izbaciš protivnika iz ritma i poremetiš situaciju. Ja sam umeo i mogao da sapletem i sa razlogom i bez razloga, da izbacim protivnika, ako ne igrački, onda malo uličarski. Nekad nam fali taj ubitačan mentalitet, što se pokazalo u mnogo mečeva, protiv Zvezde, Partizana, dva puta protiv Makabija. Ipak, davno sam prestao da budem igrač, sad razmišljam kao trener isključivo", izjavio je Saša.

Monaku preostaje utakmica za treće mesto, koju će u nedelju odigrati protiv Barselone.

"Istorija je svakako ispisana. Znači pobedom zatvoriti sezonu, kako nama, tako i velikoj Barseloni. Glupo je da se bruka ovde više, pogotovo protiv jednog malog Monaka, koji je došao kao autsajder ovde. Zato neće biti nimalo lako, nekako smo i mi čini mi se, posle sastanka koji smo imali, da smo još više motivisaniji da pokažemo da je polufinalni meč bio loš momenat i da smo naučili iz njega."

"Videćemo kako ćemo da reagujemo, obe ekipe su poremećenog samopouzdanja, Barsa je promašila sve što se dalo promašiti, a mi imali pomračenje u trećoj četvrtini, videćemo kakvi ćemo da izađemo."

Trener Monaka odgovorio je i na oglašavanje na društvenim mrežama Majka Džejmsa, jednog od lidera svoje ekipe, rekavši da nije imao isto mišljenje na timskom sastanku.

"Ne znam gde se žalio, čuo sam za to. On ima nekad tu vrstu komentara. Žalio si se da nemaš loptu, a prva tri napada si imao loptu u rukama, ispadaš kontradiktoran, pitam se nekad da li smo gledali istu utakmicu. Bilo je takvih situacija mnogo ove sezone. Nije bio takav na sastanku koji smo imali, drugačije malo priča van sastanka", zaključio je srpski trener.

image