Sport

Obradović: Mi smo tim sa malo iskustva u ovakvim utakmicama

Trener košarkaša Monaka Saša Obradović rekao je posle poraza njegove ekipe od Olimpijakosa (76:62), u polufinalu Fajnal fora Evrolige, da njegova ekipa ima malo iskustva igranja ovako velikih utakmica
Obradović: Mi smo tim sa malo iskustva u ovakvim utakmicamaGetty © Lennart Preiss / Stringer

"Prvo moramo da čestitamo Olimpijakosu na neverovatnoj trećoj četvrtini. Rekao sam to pre utakmice stigli smo u Kaunas fizički jako iscrpljeni. Mi smo tim sa malo iskustva u ovim utakmicama. Imali smo odlično prvo poluvreme na obe strane terena. Znali smo šta će se dogoditi u trećem kvartalu i nismo bili u mogućnosti da odgovorimo. Nije nam prvi put da nam se ovo dešava ove sezone. Nismo zadovoljni rezultatom, ali ipak imamo šansu da u narednoj utakmici uradimo nešto istorijsko za klub", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmicu.

Trener kluba iz Monte Karla je posebno apostrofirao učinak Tomasa Vokapa, koji nije postigao nijedan poen, ali je imao sedam asistencija i odigrao fenomenalnu odbranu u drugom poluvremenu.

"Ljudi sude na osnovu statistike. A prava istina je da je dominirao čovek koji nije postigao nijedan poen. Uništio nas je defanzivno, bio je pravi lider i preuzeo je odgovornost u ključnim trenucima", dodao je Obradović.
Srpski stručnjak je posebno istakao da su u poluvremenu on i njegovi igrači očekivali nalet Olimpijakosa.
"Na pauzi smo razgovarali o tome šta će se tačno desiti. Morali smo da odgovorimo fizički, a nismo to uradili. Prva dva minuta treće četvrtine nismo znali da napadamo i platili smo to. U tom smislu su odlično pripremili utakmicu. Imali smo pomračenje u trećoj deonici i posle nismo mogli da se vratimo u meč u četvrtoj četvrtini", zaključio je Obradović.

image