Sport

RT Balkan u Kaunasu pita najboljeg trenera Evrope: Ima li pritisak Olimpijakos pred završnicu

Ekipa redakcije RT Balkan nalazi se u Kaunasu gde je prisustvovala konferenciji otvaranja Fajnal-fora Evrolige u košarci i naši novinari iskoristili su priliku da postave pitanje zvanično najboljem košarkaškom treneru Evrope Jorgosu Barcokasu, čiji Olimpijakos očekuje duel sa Monakom
RT Balkan u Kaunasu pita najboljeg trenera Evrope: Ima li pritisak Olimpijakos pred završnicuGetty © Jamie McDonald / Staff

U sledeća četiri dana Kaunas će biti evropska prestonica magične igre pod obručima, pošto će se najuspešniji klubovi iz ove sezone boriti za najvažniji trofej na "starom kontinentu".

Tamo je i RT Balkan sa svojom ekipom, koja je prisustvovala uvodnom obraćanju predstavnika "velike četvorke.

Konferenciju je povremeno ometala pesma Olimpijakosovih navijača koja je dolazila sa ulice, pa smo pitali trenera Barcokasa da li je najveći pritisak upravo na grčkoj ekipi.

"Ne bih rekao. Vidite.. Po mom mišljenju, ovo su tri različita takmičenja – regularni deo sezone, plej-of i Fajnal-for. Ne može se reći da ekipa koja ne osvoji titulu nema uspešnu sezonu. Ne samo te ekipe, već i ostale koje su se dobro borile čitave sezone. Naravno, učinićemo sve da osvojimo titulu, ali nije neuspeh ne osvojiti je", rekao je Barcokas.

U četvrtak je zvanično počeo Fajnal-for u Kaunasu, održan medijski dan i učestvovali su treneri i lideri svih timova – Olimpijakosa, Barselone, Real Madrida i Monaka.

Završni turnir počinje u petak od 17.00 kada se sastaju Olimpijakos i Monako, dok je od 20 časova na programu "El klasiko" između Barse i Reala.

image