Sport

Barselonin Veseli spreman za fajnal-for, Real će morati bez Poarijea

Dva španska kluba biće rivali u polufinalu Evrolige predstojećeg petka
Barselonin Veseli spreman za fajnal-for, Real će morati bez Poarijea© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaš Barselone i češki reprezentativac Jan Veseli oporavio se od povrede i biće spreman za fajnal-for Evrolige, koji će biti odigran od 19. do 21. maja u Kaunasu, prenosi litvanski sajt "Basketnjuz".

Veseli je odradio trening u utorak i staviće se na raspolaganje treneru Barselone Šarunasu Jasikevičiju na F4 u Litvaniji.

Češki košarkaš je povredio leđa prošle nedelje na meču protiv ekipe Obradoiro. Međutim, on je uspeo da se oporavi i biće spreman za duel sa Realom. Veseli je ove sezone prosečno postizao 9,6 poena i imao je 3,9 skokova i 1,5 asistencija na 36 mečeva u Evroligi.

Sa druge strane, Košarkaš Reala Vensan Poarije zbog povrede neće igrati za madridski klub na završnom turniru. Poarije je u aprilu operisao slepo crevo, a tri nedelje je bio van terena. On je odigrao drugi meč četvrtfinala plej-ofa Evrolige protiv Partizana, ali je potom zbog povrede propustio naredne tri utakmice.

U petak od 21.00 časova, upravo će Barselona i Real Madrid igrati u drugom polufinalnom okršaju, dok će pre njih od 18.00 časova snage odmeriti Monako i Olimpijakos.

image