Sport

RT Balkan u evropskoj prestonici košarke u kojoj se sprema spektakl

U narednih nedelju dana, Evropa svoje košarkaško bogatstvo seli u Kaunas, gde će biti održan Završni turnir Evrolige. Ekipa RT Balkana nalazi se u "epicentru" dešavanja, odakle će pratiti i izveštavati o najkvalitetnijoj košarci sa ove strane "bare"
RT Balkan u evropskoj prestonici košarke u kojoj se sprema spektakl© Euroleague

Nimalo jednostavan put i dolazak do ne previše atraktivne destinacije, imali su svoju draž i vrednost.

Nije mala stvar biti deo jedne velike organizacije, koja iz godine u godinu raste i dobija sve više na reputaciji.

Četiri ekipe preostale su u borbi za trofej šampiona Evrope, koji će ove godine biti "krunisan" u litvanskom gradu Kaunasu.

Meštani kažu da je grad u kojem je košarka religija zaslužio da ugosti najveće evropske zvezde.

Od trenutka kada je objavljena lokacija Fajnal-fora Evrolige, sve u Kaunasu bilo je podređeno istom. Već sada, dva dana pre početka, mogu se videti nagoveštaji da se sprema svojevrsni spektakl.

Bine, pultovi, štandovi i ostale skalamerije za događaje ove vrste, instaliraju se ispred i oko "Žalgirio arene", koja će ugostiti ljubitelje košarke širom Evrope i sveta.

Navijača još nema, bar ne u vidljivim obeležjima i u većem broju, ali se očekuje da bi već od četvrtka ulice Kaunasa mogle da "gore".

Raduje i informacija da bi u narednim danima, tmurno i kišno vreme moglo da ode na "pauzu" i tako pomogne u još boljem ugođaju.

Lokalci su izrazili su ogromnu žal što njihov Žalgiris nije uspeo da iskoristi istorijsku priliku i izbori plasman na Fajnal-for i tako obezbedi prednost domaćeg terena.

Ipak, ako su već morali da ispadnu, drago im je da je to bilo od njihovog Šarunasa Jasikevičusa i Barselone, za koju sada navijaju i žele kako Šarasu, tako i košarkašu "Blaugrane" Rokasu Jokubaitisu, trofej u elitnom evropskom takmičenju.

Kroz razgovor, prisećaju se Vasilija Micića i Vladimira Štimca, koji su nekada u dresu Žalgirisa prezentovali Srbiju na najbolji mogući način i očigledno ostavili odličan utisak i trag u litvanskoj košarci.

Ništa manje im nije žao Partizana i načina na koji su crno-beli zaustavljeni pred "kapije" Kaunasa.

Uporedili su emociju, strast i košarkaško znanje srpskih navijača sa svojom, konstatujući da se radi o zemljama koje vole, znaju, žive i uživaju u košarci.

Mišljenje i utiske meštana pred najveći događaj u klupskoj evropskoj košarci smo čuli, a sada ostaje da čujemo i od samih aktera, koji će se u četvrtak prvi put zvanično pojaviti pred medijima i izneti svoje stavove i očekivanja.

image