Sport

Vezenkov za RT Balkan: Finale se igra svih 40 minuta, spremni smo da uradimo sve što treba

MVP regularnog dela sezone Evrolige Saša Vezenkov, za RT Balkan izjavio je da je njegov tim spreman za se bori za veliku titulu
Vezenkov za RT Balkan: Finale se igra svih 40 minuta, spremni smo da uradimo sve što treba© RT Balkan

Ekipa Olimpijakosa je uspela nakon preokreta u polufinalu da eliminiše ekipu Monaka.

Grčki tim je ispisao istoriju Evrolige, osvojivši treću četvrtinu tog meča sa 27:2.

"Nismo ništa posebno rekli u svlačionici. Samo da moramo da igramo onako kako smo igrali prethodnih osam meseci, čvršće i da ne zaslužujemo da sebi i našim navijačima priredimo partiju kakvu nećemo", rekao je Vezenkov za RT Balkan.

"Dali smo sve što smo imali da bi se našli u finalu. Ipak. u finalu se ne sme dobro igrati samo 20 minuta, već čitav meč", dodao je jedan od najboljih igrača Olimpijakosa.

Bugarski košarkaš osvajač je titule MVP-ja Evrolige, dok je njegov trener Jorgos Barcokas najbolji stručnjak evropskog takmičenja.

Olimpijakos će u "Žalgirio areni" imati daleko glasniju i brojčaniju podršku, ali Vezenkov smatra da to neće predstavljati dodatni pritisak.

"Nema pritiska, igramo protiv jednog veoma dobrog, čvrstog i iskusnog tima. U prethodnih mesec dana rade neverovatne stvari i pokazuju čvrstinu i kvalitet u svakom trenutku, čak i kada nemaju na raspolaganju najbolje igrače. Spremni smo da im se suprotstavimo i da uradimo sve što je potrebno da bismo osvojili titulu."

Saša je dodao da je najveća prednost tima upravo to, što je zaista tim.

"Mislim da je naša hemija i timsko zalaganje naš najveći adut. U finalu je sve drugačije, svaki tim daje sve od sebe i videćemo ko će u takvoj situaciji izaći kao pobednik", zaključio je Vezenkov.

image