Sport

Mirotić ostao duže kada je čuo srpski: Uvek može na srpskom!

Nikola Mirotić ne želi da nabija dodatni pritisak na sebe i saigrače pred polufinalni meč sa madridskim Realom
Mirotić ostao duže kada je čuo srpski: Uvek može na srpskom!© RT Balkan

Kada je vreme za razgovor sa novinarima isteklo, Mirotić je krenuo ka terenu na poziv ljudi iz kluba.

Međutim, kada je čuo na srpskom: "Da li može pitanje na srpskom?", rešio je, na svoju ruku, da ostane još malo: "Uvek može na srpskom", rekao je košarkaš Barselone.

"Svaka podrška je uvek dobro došla, pogotovo u ovakvom trenutku. Očekujemo jako tešku utakmicu, protiv rivala kojeg dobro znamo. Igraju dobru košarku i koji je uspeo na čudan način da dođe do Fajnal-fora. Verujemo da ćemo moći da odigramo lepu košarku, koja se očekuje od nas. Moramo da igramo 40 minuta protiv njih, ne sme biti opuštanja", rekao je Mirotić.

Barselona je igrala na Fajnal-foru prošle godine u Beogradu, gde je eliminisana upravo od Reala. 

"Imamo iskustva, pomoći će nam i iskustvo iz Beograda iz prošle godine. Ovo je prilika za nas da navijačima donesemo pobedu koju dugo čekaju."

Mirotić je priznao da je prošle sezone verovao da je to "ta" sezona u kojoj će Barselona uzeti titulu, zbog čega ove godine ne razmišlja na taj način. 

"Da budem iskren, duboko sam verovao da je to bila prošla sezona. Tako da, pokušavam da ne mislim na taj način. Verujem da može biti, ali nije potrebno da nabijamo ekstra pritisak, jer ga imamo već dovoljno. Moramo biti smireni i da razmišljamo samo o polufinalu", rekao je Mirotić.

On smatra da je prednost Barselone na ovom turniru duga klupa.

"Na Fajnal-foru nema favorita. To se videlo prethodnih godina. Imamo dugu klupu, mnogo igrača koji sa klupe mogu da ubace 20 poena i donesu pobedu", zaključio je Mirotić.

image