Sport

Obradović za RT Balkan: Nikada nisam sumnjao u sebe, uložio sam 18 godina za ovaj trenutak

Košarkaši Monaka odradili su trening u Kaunasu, pred utakmicu polufinala Fajnal-fora Evrolige, a trener Saša Obradović je rekao da je uložio 18 godina života za ovaj trenutak
Obradović za RT Balkan: Nikada nisam sumnjao u sebe, uložio sam 18 godina za ovaj trenutak© RT Balkan

Saša Obradović brani čast srpskih trenera na Fajnal-foru Evrolige.

"Pogled na imena koja su osvajala i bila na Fajnal-foru, pokazuje da dobro radim, da sam na dobrom putu i da se težak rad isplati. Velika ulaganja su ovo – 18 godina čekanja da se dođe u ovu situaciju", rekao je Obradović za RT Balkan u Kaunasu.

"Nije bitno samo da li imaš kvalitet, već je bitno i da se nađeš u dobroj prilici i na dobrom mestu. To je svakako Monako koji mi je dao šansu i dobro sam je za sada iskoristio."

Srpski trener kaže da nikada nije sumnjao u sebe, što mu je donelo neverovatan rezultat sa Monakom.

"Ne znam zašto je neko sumnjao, ja nikada nisam u sebe. Nadam se da će sada manje sumnjati u mene", rekao je Obradović uz osmeh.

Monako je rastao kroz Evrokup, osvajanje istog, pa Evroligu i, za sada, je vrhunac Fajnal-for najkvalitetnijeg evropskog takmičenja. Da li je trenutak za korak dalje?

"Teško je bilo šta predvideti ili predviđati, ali je činjenica da smo za dve godine napravili nešto što neko ne uradi za deset i više godina. Nije sve u novcu, jer su ovde mogli da budu neki koji imaju više para od nas, ali nisu. Bilo je i momenata sreće u sezoni, koji su uticali na ovaj izvanredan rezultat. Čak i situacije u toku sezone, kao što je i naš drug Majkić, koji je izostao neko vreme, pa je došao sa drugačijom glavom i pojačao nas", rekao je Obradović, aludirajući na Majka Džejmsa.

U četvrtak je zvanično počeo Fajnal-for u Kaunasu, održan medijski dan i učestvovali su treneri i lideri svih timova – Olimpijakosa, Barselone, Real Madrida i Monaka.

Završni turnir počinje u petak od 17.00 kada se sastaju Olimpijakos i Monako, dok je od 20 časova na programu "El klasiko" između Barse i Reala.

image