Sport

Međedović ostao bez prvog ATP finala - tri taj-brejka i poraz od Amerikanca u Astani

Sebastijan Korda je ipak uspeo da posle preokreta savlada srpskog predstavnika
Međedović ostao bez prvog ATP finala - tri taj-brejka i poraz od Amerikanca u Astani© Twitter / screenshot / @atptour

Srpski teniser Hamad Međedović nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Astani, pošto je u ponedeljak u polufinalu poražen od Amerikanca Sebastijana Korde 6:7 (8:10), 7:6 (7:2), 7:6 (7:3).

Meč je trajao dva sata i 53 minuta, a nije viđen niti jedan brejk na meču. Srpski teniser će nakon odličnih partija ove sedmice, na narednoj ATP listi napredovati za oko 15 mesta i biće na pragu ulaska među 100 najboljih tenisera sveta.

U prvom setu igralo se gem za gem, a pobednik je odlučen u taj-brejku. Međedović je slavio u taj-brejku rezultatom 10:8, nakon što je spasio dve set lopte. U drugom setu je sve izgledalo isto, ali je taj-brejk pripao Amerikancu 7:2.

Nastavilo se u identičnom ritmu i u trećem setu - obojica su odlično servirali i nisu uspevali da naprave brejk, pa je u taj-brejku pala odluka. Korda je bio bolji i slavio 7:3, za plasman u finale.

On će u finalu igrati sa pobednikom meča između Austrijanca Sebastijana Ofnera i Francuza Adrijana Manarina. ATP turnir u Astani igra se za nagradni fond od 1.017.850 dolara.

image