Sport

Beker postao trener Runea – hoće li "novi Novak" dostići Novakove visine?

Boris Beker potvrdio je ono o čemu se danima spekulisalo – počinje da radi kao trener Holgera Runea
Beker postao trener Runea – hoće li "novi Novak" dostići Novakove visine?Getty © Andreas Rentz / Staff

Legendarni Nemac je gostovao u jednom podkastu koji se emituje u okviru nemačkog "Jurosporta", u kojem je potvrdio da će raditi kao trener šestom teniseru sveta Holgeru Runeu do kraja 2023. godine.

Rune je ostvario samo jednu pobedu u poslednjih deset mečeva, a poslednji u nizu neuspeha zabeležio je u Stokholmu protiv našeg Miomira Kecmanovića. Nakon Vimbldona, na kojem je takmičenje završio u četvrtfinalu, imao je velikih problema sa povredom leđa.

Beker veruje da može da pomogne danskom teniseru, pre svega motivaciono.

"Mogu da potvrdim da sam trener Holgera Runea", rekao je Beker, pa potom nastavio:

"Malo me čini ponosnim što me je pitao. Kontakt između nas postoji već dugo. Sada je sve ispalo veoma dobro. Moj kalendar dozvoljava saradnju između nas i oduvek sam bio zainteresovan za Holgera jer je na teniskom terenu sa toliko posvećenosti i temperamenta."

Beker je otkrio kako su tekli pregovori sa mladim teniserom.

"Holger me je pozvao na nedelju treninga u Monte Karlo. Takođe sam tamo dugo razgovarao sa njegovom majkom Aneke i njegovim trenerom Lapom Bečerinijem. Nas troje smo od sada odgovorni za Holgera. Nažalost, ne mogu biti na turniru u Stokholmu ove nedelje zbog prethodno dogovorenih termina. Ali biću uz njega najkasnije u Bazelu", rekao je Beker.

Boris Beker je u periodu od 2014. do 2016. godine bio trener Novaku Đokoviću i sa njim osvojio 25 titula – šest grend slemova i 14 mastersa.

"Holger je dijamant kojeg treba izbrusiti. Dopadaju mi se njegovi emotivni izlivi. Trenirao sam ranije igrača – Novaka Đokovića – koji nije uvek bio svoj na terenu, ali to je dozvoljeno. Posvećen je i temperamentan. Holger je jedan od najboljih mladih igrača na svetu i moja ambicija je da pronađem pravog Holgera Runea."

Mladi Danac je 2020. godine postao profesionalac i tada mu je predviđano da će postati "novi Novak", zbog srčanosti i načina igre. Etablirao se kao Top 10 igrač, osvojio jednu masters titulu, ali još nije napravio proboj koji se očekuje.

Imao je poteškoća i sa izborom trenera, pa će čuveni Nemac pokušati da mu pomogne da dostigne bar deo visina prethodnog pulena.

Poslednje godine u Bekerovom životu obeležili su problemi sa zakonom – prethodnog decembra izašao je sa odsluženja osmomesečne kazne zbog krivičnih dela u vezi sa utajom poreza.

image