Sport

Užas u Francuskoj: Kamenovan autobus fudbalera, trener ekipe krvario od udarca

Huligani Olimpika iz Marseja nastavljaju da prave skandale, a ovog puta je slavni Italijan zaradio povrede zbog čega je nedeljna utakmica otkazana
Užas u Francuskoj: Kamenovan autobus fudbalera, trener ekipe krvario od udarca© Twitter / screenshot / @WesleyVictorMak

Užasne scene u francuskom fudbalu. Autobus Olimpika iz Liona kamenovan je u nedelju uveče u Marseju u trenucima kada se ekipa kretala ka utakmici protiv domaćeg Olimpika.

Tom prilikom je udarac u glavu zadobio Fabio Groso, nekadašnji italijanski fudbaler, a danas trener Liona. On je krvario iz predela lica i medicinsko osoblje je moralo da reaguje.

Olimpik Marsej i Olimpik Lion trebalo je da igraju meč šampionata francuske Lige 1 u nedelju od 20.45, ali je pitanje kako će se stvari zapravo odvijati nakon ružnih događaja i odluke tamošnje lige da otkaže susret.

Huligani su kamenovali autobus i na video snimku su se mogli videti slomljeni prozori na nekoliko mesta, a na društvenim mrežama su se brzo pojavile i fotografije krvavog Grosa. Navodno, on je posekotine na licu zaradio od komada stakla koji su leteli nakon udarca kamena u prozor autobusa.

Utakmica je zvanično otkazana nekoliko minuta nakon što je već trebalo da počne, a još uvek nije poznato kakva bi kazna mogla da očekuje klub iz Marseja.

Ovo nije prvi put da su njihovi navijači pravili probleme, ali čini se da su sada nadmašili njihove dosadašnje ispade.

image