Sport

Partizanov Belgijanac očaran navijačima: Neverovatni su, takva podrška nam treba

Poslednje pojačanje crno-belih se privikava na novu sredinu i život u Srbiji
Partizanov Belgijanac očaran navijačima: Neverovatni su, takva podrška nam treba© FK Partizan

Belgijski fudbaler Nejtan de Medina, koji je u sredu debitovao za Partizan u zvaničnoj utakmici, rekao je da su navijači crno-belih neverovatni i dodao da se odlično privikao na život u Srbiji.

De Medina (26) je u septembru stigao u Partizan iz nemačkog Ajntrahta iz Braunšvajga, a u sredu je odigrao prvi zvanični meč za lidera Superlige, u pobedi 1:0 nad Jedinstvom u šesnaestini finala Kupa Srbije.

"Za mene je teren bio izuzetno problematičan, jer nisam navikao da igram pod takvim uslovima u kojima treba da pokažem najbolju stranu. Ali, ako to izuzmemo, drago mi je što sam debitovao i mogu reći da sam spreman za sledeću utakmicu", rekao je za klupski sajt belgijski internacionalac koji je ponikao u Anderlehtovoj školi fudbala.

On je rekao da mu se sviđaju i klub i grad u koji je došao.

"Imam sjajne saigrače koji se svakog dan trude da se osećam kao kod kuće, na čemu sam im beskrajno zahvalan. Moja porodica se privikla na Beograd i grad im veoma prija. Hrana je slična onoj u Belgiji i Nemačkoj, ali ipak moram da pohvalim tradicionalna srpska jela i da kažem da smo već obišli mnoge restorane. Sjajno je sve", dodao je De Medina.

Belgijanac je oduševljen podrškom koju je Partizan imao u Ubu.

"Atmosfera je užarena baš kao na utakmicama Bundeslige, gde je zaista veliki broj navijača na stadionima u prvenstvu, što bih voleo da je i ovde slučaj. Imao sam priliku da igram i u Bundesligi 2 gde su isto 'ludi' za fudbalom. Zato su mi se odmah dopali navijači Partizana! Samo ću reći da su neverovatni. Potrebna nam je takva podrška i dalje", zaključio je De Medina.

image