Sport

Partizan pobedio na Ubu za osminu finala Kupa Srbije, iznenađenja u Vršcu i Mitrovici

U sredu su na programu utakmice 1/16 finala Kupa Srbije
Partizan pobedio na Ubu za osminu finala Kupa Srbije, iznenađenja u Vršcu i Mitrovici© FK Partizan

Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su na Ubu savladali domaće Jedinstvo - 1:0.

U meču u kom je Igor Duljaj promenio sastav ekipe za duel protiv člana Prve lige Srbije, čovek odluke bio je Nemanja Nikolić pogotkom u 54. minutu.

Tako je Partizan upisao 12. uzastopnu pobedu u domaćim takmičenjima, pošto su prethodno čak 11 puta u nizu slavili u Superligi Srbije.

U osminu finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji plasirao se i Voždovac koji je kao favorit pobedio Dinamo u Pančevu 5:0. Inđija je bila bolja od Kolubare 4:1, dok je Radnički 1923 protiv BASK-a slavio 4:2.

No, Kup Srbije je doneo i iznenađenja. Mladost iz Lučana je kao superligaš eliminisana 3:1 posle poraza protiv Vršca. Grafičar je iznenadio subotički Spartak 2:0, dok je Radnički iz Sremske Mitrovice pobedio Radnik 2:0.

Čukarički je posle penala savladao Radnički Novi Beograd (0:0 regularan tok), dok je na isti način Napredak slavio protiv Slobode u Užicu.

Od 15.00 časova, IMT će ugostiti Javor. Od 17.00 se igraju dva meča - Mačva dočekuje Mladost GAT, a Železničar u Pančevu igra protiv Novog Pazara. I na kraju, od 18.00 igraju Metalac - Radnički Niš i Novi Sad - Vojvodina.

image