Sport

Bogdanović "namestio ruku" i zablistao - ovo je upozorenje za Denver

Atlanta možda jeste izgubila u Filadelfiji, ali naredni susret protiv Jokićevih Nagetsa mogao bi da donese zanimljiv okršaj dvojice srpskih igrača
Autor: YouTube / Hooper Highlights

Košarkaši Atlante upisali su poraz na gostovanju u Filadelfiji 114:125, uprkos odličnoj partiji kapitena reprezentacije Srbije Bogdana Bogdanovića.

Hoksi su se tokom najvećeg dela susreta držali protiv Seventisiksersa, ali je domaća ekipa nošena Džoelom Embidom i njegovih 38 poena i 14 skokova uspela da odbije nalet gostiju.

Bogdan Bogdanović je pokazao jako dobru igru sa 20 ubačenih poena, devet skokova i dve asistencije, pa mu je zamalo izmakao "dabl-dabl" učinak. Nekadašnji igrač Partizana je ubacio tri trojke iz 11 pokušaja, ali je za dva poena bio efikasniji - 4/6.

Imao je Bogdanović još raspoloženih saigrača u Deandreu Hanteru (24 poena), Dežonteu Mareju (20) i Sadiku Beju (16). Ipak, ništa nije pomagalo pored dominantnog Embida i takođe raspoloženog Tajrisa Maksija (30 poena).

Atlanta je tako ostala na skoru 9-12 i trenutno su 10. tim Istočne konferencije, ali je zanimljivo da će naredni susret igrati u noći između ponedeljka i utorka baš protiv aktuelnih šampiona Denvera i njihovog lidera Nikole Jokića.

Biće zanimljivo videti hoće li Bogdanović i tada uspeti da "namesti nišan".

image