Sport

Jokićevi promašaji, negativni rekord, ali i novi tripl-dabl u porazu Denvera

Neobična utakmica najboljeg košarkaša na svetu koji ipak nije uspeo da spreči poraz svoje ekipe
Jokićevi promašaji, negativni rekord, ali i novi tripl-dabl u porazu Denvera© Tanjug/AP Photo/Ryan Sun

Nikola Jokić odigrao je šuterski najslabiju utakmicu u karijeri, ali je i pored toga uspeo da zabeleži tripl-dabl, ovoga puta u porazu Denvera od Los Anđeles klipersa – 111:102.

Jokić je na parketu proveo 37 minuta i za to vreme postigao 22 poena, uz 15 skokova i 10 asistencija.

Iako bi svakom drugom košarkašu u NBA ligi ovo bila jedna od najboljih, momku iz Sombora je najgora utakmica u karijeri po jednom parametru.

Veoma loše je šutirao iz igre, završio je sa učinkom 9/32, a ukupno 23 promašaja je najviše koliko je imao od dolaska u Denver 2015. godine.

Deveti put ove sezone je bio dvocifren u tri statističke kategorije, a prvi ispod njega je Luka Dončić sa samo četiri takve utakmice.

Jokiću je ovo bio ukupno 113. tripl-dabl u karijeri.

Ekipa Majka Melouna sa tako "lošim" Nikolom nije mogla da se nadmeće sa Klipersima, koji su se vratili iz minusa od 17 poena i napravili veliki preokret. To su učinili već u drugoj četvrtini koju su dobili rezultatom 40:21 i od tada je "momentum" bio na njihovoj strani, iako je "grumenje" u nekoliko navrata vraćalo prednost.

Jokić je dugo bio na korak do tripl-dabla, da bi u poslednjim sekundama meča, do njega i došao, zahvaljujući desetoj asistenciji.

Pored njega, istakao se Džamal Marej sa 23 poena i šest uspešnih dodavanja, ali su dvocifreni bili još samo Eron Gordon (18) i Redži Džekson sa 14 poena.

Kliperse je do trijumfa predvodio Pol Džordž sa 25 poena, Džejms Harden je kompletirao dabl-dabl sa 20 poena i 11 asistencija, dok su Kavaj Lenard i Norman Pauel dodali po 17.

Nagetsi, koji kod kuće još nemaju poraz ove sezone, u gostima deluju daleko ranjivije – ovo im je bio osmi neuspeh u 13 mečeva van Kolorada.

Naredni meč aktuelni šampion igra u petak kod kuće sa Hjustonom.

image