Sport

Jokić razbija NBA ligu - najbolji je u svemu: Tri puta je bio MVP, ali sada je bolji nego ikad

Najkorisniji igrač prošlosezonskog NBA finala ove sezone dominira na još višem nivou, pošto je u svim statističkim kategorijama na vodećoj poziciji
Jokić razbija NBA ligu - najbolji je u svemu: Tri puta je bio MVP, ali sada je bolji nego ikadGetty © Christian Petersen / Staff

Iako je NBA liga odlučila da svih 30 ekipa u nedelju 3. decembra dobije slobodan dan i tada ne bude odigrana niti jedna utakmica u najjačoj ligi sveta - Nikola Jokić i tada uspeva da bude u centru pažnje.

Srpski centar ponovo dominira NBA ligom u dresu Denver Nagetsa, a dvostruki MVP regularnog dela sezone i MVP prošlogodišnjeg finala je trenutno lider u svim ključnim statističkim kategorijama!

Ovaj neverovatan poduhvat Jokić je uspeo pošto je u dosadašnjem delu sezone postigao najviše poena, ostvario najviše skokova i zabeležio najviše asistencija - što je dominacija kakvu NBA liga ne pamti.

Naime, Jokić je lider NBA lige sa 579 ubačenih poena, 10 više od drugoplasiranog Janisa Adetokumba i 14 više od Luke Dončića. Po pitanju skokova, Jokić je vodeći sa 255 skokova, a iza njega su Entoni Dejvis (249) i daleko iza Rudi Gober i Evan Mobli (po 221).

Možda i nije tako čudno da centar bude vodeći po broju poena i skokova, ali i te kako jeste da je vodeći i po broju ostvarenih asistencija. Jokić je prvi sa 196 takvih dodavanja, iza je Tre Jang sa 192, dok Tajris Haliburton ima 189 asistencija.

Inače, Srbija može da se pohvali i Bogdanom Bogdanovićem - kapiten "orlova" je trenutno 11. u NBA ligi po broju ubačenih trojki i blizu je da uđe u "top ten", pošto je na jednu trojku od Tajrisa Maksija i Džejsona Tejtuma, na dve od Kobija Vajta, na tri od Majkla Portera i Pola džordža i samo četiri od Dezmonda Bejna.

image