Sport

Dončić kao Jokić, Bogdanovićev kratak bljesak u lošoj partiji Atlante

Kapiten Srbije nije imao dobro šutersko veče, iako se istakao jednim dalekometnim pogotkom, dok je slovenački superstar došao do novog tripl-dabla u ludoj utakmici u Teksasu
Dončić kao Jokić, Bogdanovićev kratak bljesak u lošoj partiji Atlante© Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Košarkaši Milvokija pobedili su Atlantu 132:121 i dodatno se primakli samom vrhu Istočne konferencije (14-6).

Janis Adetokumbo zabeležio je prvi ovosezonski tripl-dabl, 36. u karijeri – duel je zavvršio sa 32 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Imao je obilatu pomoć Demijana Lilarda koji je dodao 25 poena.

Na drugoj strani, srpski reprezentativac je na parketu proveo 25 minuta i za to vreme postigao 14 poena, uz po dva skoka i ukradene lopte. Bogdan nije imao dobro šutersko veče, pogodio je samo šest šuteva iz 18 pokušaja (2/7 trojke), ali je imao i jedan sjajan trenutak.

Bilo je to u poslednjoj sekundi treće deonice – preuzeo je loptu da reši napad i pogodio sa velike udaljenosti, sa gotovo osam i po metara – preko dvojice igrača Baksa (za prilazak gostiju na 98:96).

Međutim, nije to bilo dovoljno za potpuni preokret i domaćin je došao do trijumfa zahvaljući Adetokumbu i Lilardu.

Atlanta je ostala deseta na Istoku sa devet pobeda i deset poraza.

U utakmici u Oklahoma domaći tim je u neverovatnom meču savladao Dalas, rezultatom 126:120.

Srpski košarkaši Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski trijumf su gledali sa klupe za rezervne igrače, ali su imali šta i da vide.

Oklahoma je počekom poslednjeg perioda ima 24 poena prednosti (111:87), kada je usledila neverovatna serija gostiju. Pokrenuo je Luka Dončić i Teksašani su sa 30 uzastopnih poena preokrenuli.

Poveli su 117:111, ali se onda ugasili i Tander je ipak bio bolji u završnici.

Slovenački košarkaš je ostvario tripl-dabl sa 36 poena, 18 asistencija i 15 skokova.

Kod Maveriksa Derik Džons je dodao 24, Derek Lajvli je imao 20 poena i 16 skokova, a Kari i Lovson po 12.

Džejlen Vilijams je bio najbolji kod Oklahome sa 23 poena i po pet skokova i asistencija. Šaj Gildžes-Aleksander je dodao 17 poena i devet uspešnih dodavanja, a ukupno osam od 11 igrača koji su dobili šansu su bili dvocifreni.

Oklahomi je ovo bio drugi trijumf u nizu i 13. u sezoni što ih smešta na drugo mesto na Zapadu pred duel protiv Hjustona. Dalas je šesti sa 11 pobeda, a u narednoj rundi dočekuje Jutu.

image
VV inauguration
banner