Sport

Bogdanović nastavio šutersku seriju, Jang izludeo Vembija i "ludog Srbina"

"Jastrebovi" prekinuli mini seriju od dva uzastopna poraza uz zapaženo izdanje srpskog kapitena
Bogdanović nastavio šutersku seriju, Jang izludeo Vembija i "ludog Srbina"© Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Košarkaši Atlante pobedili su San Antonio kao gosti rezultatom 137:135 u utakmici odigranoj u noći između četvrtka i petka.

Hoksi su ostvarili trijumf nakon dva vezana poraza i to učinili dvostrukim preokretom, pošto su se u dva navrata vraćali iz dvocifrenog minusa.

San Antonio je u prvoj četvrtini imao +15, onda u trećoj i 12 poena viška, ali izabranicima "ludog Srbina" Grega Popoviča ni to nije bilo dovoljno.

Tre Jang je rasturio domaću odbranu i kreirao preokret, a ponovo je zapažen bio i Bogdan Bogdanović.

Kapiten reprezentacije Srbije je na terenu proveo 32 minuta i za to vreme postigao je 14 poena (5/10 šut iz igre, 2/4 za tri poena), uz tri asistencije, dva skoka i dve ukradene lopte.

Bila je ovo 29. uzastopna utakmica u kojoj je Bogdanović ubacio barem jednu trojku, a 13. u nizu kojima je imao dve i više pogođenih šuteva za tri.

Spomenuti Jang je duel završio sa 45 poena (15/29 iz igre) i 14 asistencija i u finišu je izrastao u heroja. Pored silnih pogodaka, izborio je faul u napadu kojim je rešeno pitanje pobednika.

U redovima Sparsa Džeremi Sohan je ubacio 33 poena, dok je Devin Vasel dodao 25 poena.

Keldon Džonson kompletirao dabl-dabl (22 poena i 11 skokova), baš kao i Viktor Vembanjama (21 poen, 12 uhvaćenih lopti i četiri blokade).

Atlanta je deseta na Istoku sa po devet pobeda i poraza, dok su "mamuze" zakucane za dno Zapadne konferencije sa samo tri trijumfa iz 18 utakmica.

image
VV inauguration
banner