Sport

Srbinu ne mogu ništa ni kad je povređen – novi Jokićev tripl-dabl!

Najbolji košarkaš na svetu još jednom je opravdao takav epitet uprkos povredi koja ga je mučila prethodnih dana
Srbinu ne mogu ništa ni kad je povređen – novi Jokićev tripl-dabl!© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denvera polako se vraćaju u formu i ostvarili su treći uzastopni trijumf, ovoga puta na domaćem terenu nad Hjustonom – 134:124.

Nagetsi su se revanširali "raketama" za poraz od pre dve sedmice, koji je i označio početak lošeg niza, najviše zahvaljujući neverovatnom Nikoli Jokiću.

Jokić je prethodnu utakmicu propustio zbog bola u donjem delu leđa, bio je pod znakom pitanja i za ovaj meč, ali se pojavio pred domaćom publikom i nosio svoj tim do uspeha.

Na parketu je proveo nešto više od 33 minuta i za to vreme zabeležio 32 poena (12/19 iz igre), 10 skokova i 15 asistencija.

Ponovo je savršeno kontrolisao napad svoje ekipe i nije imao nijednu izgubljenu loptu, dok je jednu uspeo da ukrade.

Upisao je sedmi tripl-dabl ove sezone po čemu je trenutni rekorder, a ukupno 112. u karijeri, nastavivši poteru za Medžikom Džonsonom koji je na trećem mestu večne rang-liste (138).

Denver je od samog starta bio rešen da se revanšira Hjustonu i već nakon prve četvrtine imao je 15 poena viška (41:26).

Tada je utakmica i rešena, iako su Teksašani u nekoliko navrata pokušavali da se vrate. Međutim, klub iz Kolorada je svaki taj nalet odbio, nijednom nije dozvolio rivalu da dođe na jednocifreni zaostatak i rutinski priveo meč kraju.

Trener Majk Meloun će, pored povratka Jokića, biti prezadovoljan i činjenicom da se nakon povrede vratio i drugi najvažniji šraf – Džamal Marej. Kanađanin je odigrao oko 22 minuta i završio sa 16 poena i po šest uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja.

Somborca je najbolje pratio Majl Porter junior, koji je duel završio sa 30 poena, 10 skokova, pet asistencija i čak sedam pogođenih trojki.

Na drugoj strani, najbolji je bio Džejlen Grin (26 poena i devet asistencija), a Alperen Šengun je dodao 22 poena, uz sedam uhvaćenih lopti.

Boban Marjanović odlukom trenera nije ulazio u igru.

Nagetsi su se vratili u vrh Zapadne konferencije, sada su drugi sa 13 pobeda i šest poraza, dok je Hjuston deveti sa skorom 8-8.

image