Sport

"Kralj" je ponovo u finalu – Lejkersi će se boriti za trofej u NBA kupu

"Jezerdžije" imaju priliku da osvoje premijerni turnir u najjačoj ligi sveta
"Kralj" je ponovo u finalu – Lejkersi će se boriti za trofej u NBA kupu© Tanjug/AP Photo/Ian Maule

Košarkaši Los Anđeles lejkersa prvi su finalisti NBA kupa, pošto su u Las Vegasu pregazili Nju Orleans pelikanse, rezultatom 133:89.

Jedna od najpopularnijih franšiza u istoriji američke košarke boriće se za novi trofej koji je uveden od ove sezone i to nakon jedne od najboljih partija u godini.

Lejkersi su potpuno pregazili "pelikane" na krilima neverovatnog Lebrona Džejmsa, koji i sa skoro 39 godina igra kao mladić.

Ekipa Darvina Hema je u drugom poluvremenu protutnjala kroz rivala, a odlučujuću prednost stekla u trećoj četvrtini, koju je dobila rezultatom 43:17. Do kraja se Lejkersi nisu osvrtali i samo su povećali konačnu razliku.

"Kralj" Džejms je bio najbolji sa 30 poena (9/12 iz igre, 4/4 trojke, 8/8 penali), pet skokova i osam asistencija, a sve je to uradio za nešto više od 22 minuta na parketu.

Ostin Rivs je dodao 17, dok je Entoni Dejvis kompletirao dabl-dabl sa 16 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Marfi sa 14 poena, jednim više od Zajona Vilijamsona.

Tim iz "grada anđela" će se za titulu u NBA kupu boriti sa Indijanom, koja je prethodno eliminisala Milvoki bakse. Biće to prilika za novi pehar u vitrinama slavnog kluba, posle čak 17 osvojenih u NBA ligi.

Takođe, Lebron će imati priliku da za još jedan korak u karijeri u kojoj je četiri puta osvajao šampionski prsten, četiri puta proglašavan MVP-jem regularnog dela sezone, četiri puta proglašavan MVP-jem finalne serije, 19 puta nastupao na Ol-staru...

Finale je na programu u noći između subote i nedelje, takođe u Las Vegasu.

image