Sport

Indijana i Nju Orleans u polufinalu NBA kupa

Počele eliminacione utakmice u novom takmičenju koje je od ove sezone deo najjače lige na svetu
Indijana i Nju Orleans u polufinalu NBA kupa© Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Indijana pejsersi i Nju Orleans pelikansi prvi su polufinalisti NBA kupa.

Franšiza iz Indijanapolisa u prvom duelu nokaut faze savladala je Boston, rezultatom 122:112.

Ekipa Rika Karlajla je do odlučujuće prednosti stigla u trećoj četvrtini koju je dobila rezultatom 37:21 i potom, snažnom serijom u finišu, privela meč kraju.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Tajriz Haliburton koji je kompletirao tripl-dabl sa 26 poena, 10 skokova i 13 asistencija, dok su se kod Seltiksa istakli Džejson Tejtum sa 32 poena, 12 uhvaćenih lopti i šest uspešnih dodavanja, odnosno Džejlen Braun, koji je imao dva poena manje.

Ekipa iz Masačusetsa posle ovog poraza, budući da se rezultati u Kupu računaju u skor regularne sezone, imaju bilans 15-5, dok je Indijana, nakon četvrtog uspeha u novom takmičenju, na 11 pobeda i osam poraza.

U drugom meču "pelikani" su bili bolji od Sakramenta – 127:117.

Gosti su nadoknadili 15 poena minusa iz prve četvrtine i već u drugoj došli do dvocifrenog viška, a onda se nisu osvrtali. Odbili su svaki nalet "kraljeva" i stigli do trijumfa.

Predvodio ih je Brendon Ingram koji je duel završio sa 30 poena, osam skokova i šest asistencija.

Na drugoj strani, Sakramentu nije bilo dovoljno 30 poena Diarona Foksa, kao ni tripl-dabl Domantasa Sabonisa (26 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

Indijana tako u "finalu Istoka" u NBA kupu čeka pobednika duela Milvoki baks – Njujork niks, dok će Pelikansi igrati protiv boljeg iz duela Los Anđeles lejkers – Finiks sans.

Te utakmice igraju se u noći između utorka i srede.

image