Sport

Šta se dešava sa Jokićem? Srbin ne liči na sebe, Denver opet poražen

Aktuelni NBA šampion upisao je već deveti poraz u sezoni, a drugi meč u nizu ispod svog nivoa igrao je i MVP prošlosezonskog finala
Autor: YouTube / Hooper Highlights

/Košarkaši Denvera doživeli su poraz od Hjustona 106:114 u noći između petka i subote, u novoj slaboj partiji najboljeg igrača tima Nikole Jokića.

Srpski centar je u nedavnom porazu od Los Anđeles Klipersa imao očajno šutersko veče (9/32), a sada je uprkos 23 ubačena poena, 16 skokova i pet asistencija - ponovo bio ispod svog nivoa.

Jokić je ovog puta šutirao iz igre 9/26, što je za njega izuzetno "mršavih" 35%, a dodatno otežavajuća okolnost za Nagetse je što su gotovo tokom čitavog meča bili u zaostatku za Roketsima.

Fred Vanvlit sa 26 i Džejlen Grin sa 25 poena su predvodili goste, koji su Denveru naneli treći poraz u nizu. Jokić je imao pomoć u Džamalu Mareju, koji se posle oporavka od povrede vratio sa 21 poenom, i Majklom Porterom juniorom sa 20 poena.

Ipak, ništa nije vredelo nakon što je Denver dozvolio čak 40 poena u trećoj deonici, pa su sada pali na četvrto mesto Zapadne konferencije. Nagetsi su sa skorom 14-9 iza Dalasa (13-8), Oklahome (14-7) i vodeće Minesote (17-4).

Denver naredni meč igra protiv Atlante u Džordžiji u noći između ponedeljka i utorka.

image