Sport

Jović zablistao ispred Džejmsa i Dejvisa – Spolstra mora da računa na njega

Srpski reprezentativac dobio priliku u jednoj od najpoznatijih dvorana na svetu i zablistao pred najvećim zvezdama NBA lige
Jović zablistao ispred Džejmsa i Dejvisa – Spolstra mora da računa na njegaGetty © Harry How

Košarkaši Majamija deklasirali su gao gosti Los Anđeles lejkerse u utakmici u kojoj je Nikola Jović pokazao koliko može da bude značajan za ekipu Erika Spolstre.

Prošlogodišnji finalisti deklasirali su u nekadašnjem "Stejpls centru" 110:96, a Jović je odigrao ubedljivo najbolji meč od početka sezone.

Nikola je na parketu proveo čak 28 minuta i za to vreme postigao 15 poena (6/11 iz igre, 3/5 trojke), imao osam skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Baš kao i Bogdan Bogdanović protiv Oklahome, Jović je odigrao bez izgubljene lopte, a vodio je veliku borbu sa najvećim zvezdama "jezerdžija" – Lebronom Džejmsom i Entonijem Dejvisom.

Nekadašnji igrač Mege jedan je od najtalentovanijih igrača Majamija, omiljeni saigrač Džimija Batlera, ali do sada nije dobijao pravu priliku. Međutim, nakon ovakvog izdanja, trener Spolstra će morati da računa na njega u budućnosti.

Hit je duel rešio već u prvoj četvrtini u kojoj je došao do dvocifrenog viška i dalje se nije osvrtao. Početkom poslednjeg perioda Lejkersi su pritisli, ali je gost uspeo da se odbrani i potom rutinski privede susret kraju.

Pored Jovića, koji je bio treći najefikasniji u redovima svog tima, istakli su se Tajler Hiro sa 21 poenom, Haime Žakez junior sa 16, jednim više od Bema Adebaja.

Spomenuti Dejvis dominirao je za Lejkerse sa 29 poena, 17 skokova i šest asistencija, Ostin Rivs je pomogao sa 24 poena, dok je Lebron imao samo 12 poena, šest uhvaćenih lopti i devet uspešnih dodavanja.

Majami je sada četvrti na Istoku i ima skor 20-14, a Lejkersi su nakon trećeg uzastopnog neuspeha pali na desetu poziciju Zapadne konferencije sa učinkom 17-18.

image