Sport

Jovića upoređuju sa legendom Milana: "Ibrahimović je lud za njim!"

Srpski napadač je na poslednjih sedam utakmica postigao pet golova i jedan je od najzaslužnijih za dobru seriju "rosonera"
Jovića upoređuju sa legendom Milana: "Ibrahimović je lud za njim!"Getty © KONTROLAB / Contributor

Luka Jović konačno puni novinske stupce zbog onoga što radi na terenu i postaje jedan od heroja Milana.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde je nakon eksplozije u Ajntrahtu iz Frankfurta obezbedio transfer u madridski Real, ali kao da je njegova karijera tamo zaustavljena.

Dugo se tražio, imao neslavnu epizodu i u Fjorentini, pre dolaska na "San Siro", gde je konačno počeo da pokazuje svoj talenat.

Jović je u poslednjih sedam mečeva postigao pet golova, od kojih su neki bili izuzetno važni, poput ovog poslednjeg u duelu sa Frozinoneom.

Minut pošto je dobio priliku u ekipi Stefana Piolija, našao se na pravom mestu i zatresao mrežu rivala, donevši tako trijumf svom timu od 3:2.

Zbog toga je kolumnista uglednog italijanskog lista "Korijere dela Sera" Karlos Paserini nahvalio srpskog reprezentativca koji ima prosek od jednog pogotka na svakih 103 minuta za Milan. Paserini je Luku uporedio sa legendarnim napadačem "rosonera" Danijeleom Masarom.

"On je novi Danijele Masaro", piše u tekstu "Korijere dela Sera".

"Ulazi sa klupe i pogađa. Došao je poslednjeg dana prelaznog roka kao misteriozni objekat, preuranjeno obeležen kao promašaj, a sada je dodatna snaga u napadu. Dočekao je svoju osvetu."

Masaro je igrao za Milan od 1986. do 1995. godine i na 229 utakmica postigao 56 golova. Osvojio je četiri titule šampiona Italije, dve Lige šampiona, tri UEFA Superkupa, dva Interkontinentalna kupa...

Sa reprezentacijom Italije je bio prvak sveta 1982. godine, a bio je član "azura" i kada su stigli do finala Mundijala 1994. Promašio je jedan od penala koji su doneli titulu Brazilu.

"Ibrahimović je lud za njim", zaključje Paserini u svojoj kolumni.

Čuveni Šveđanin je po okončanju karijere postao savetnik u Upravnom odboru Milana i upravo bi on mogao da bude ključna figura za budućnost Srbina.

Joviću ugovor ističe na kraju sezone, ali Milan ima opciju da ga produži do 30. juna 2027. godine.

image