Sport

Reprezentativac Švedske (28) u komi - fudbaler na respiratoru, klub se oglasio

Nimalo lepe vesti stižu iz Danske. Fudbaler Midtjilanda Kristofer Olson primljen je u bolnicu zbog akutnog oboljenja mozga, nakon što je iznenada izgubio svest u svojoj kući
Reprezentativac Švedske (28) u komi - fudbaler na respiratoru, klub se oglasioGetty © Soccrates Images / Contributor

Reprezentativac Švedske je trenutno na respiratoru u Univerzitetskoj bolnici u Arhusu, a tim stručnjaka radi na postavljanju dojagnoze i započinjanju lečenja.

Kako je Olsonov klub Midtjiland objasnio u saopštenju, 28-godišnjak je u utorak izgubio svest, kada je prebačen u bolnicu, a sa njim su članovi porodice i ljudi iz kluba.

"Olson naizgled ima akutno oboljenje mozga, koja nije uzrokovana samopovređivanjem bilo koje vrste, niti je uzrok spoljašnji faktor", piše u saopštenju.

Danski klub naveo je da je bio prinuđen da objavi informacije o Olsonu zbog glasina koje se tiču njegovog odsustva iz ekipe.

"Svi u klubu su naravno pogođeni Kristoferovom iznenadnom bolešću i pružamo punu podršku njegovoj porodici", dodaje se u saopštenju.

Olson je dres reprezentacije Švedske nosio 47 puta, a osim Midtjilanda, nastupao je i za Arsenal, Anderleht, Krasnodar i AIK.

image
VV inauguration
banner