Sport

Luis Zečević-Džon izabrao Srbiju: Rastao u Engleskoj, igra za Arsenal, ali srce kaže - "orlovi"!

Za omladinske selekcije Srbije u narednom periodu nastupaće i talentovani fudbaler Arsenala srpskog porekla Luis Zečević-Džon, potvrdio je tinejdžer za "Arenasport"
Luis Zečević-Džon izabrao Srbiju: Rastao u Engleskoj, igra za Arsenal, ali srce kaže - "orlovi"!Getty © David Price / Contributor

Ovaj 16-godišnjak koji ima korene i sa Kariba, a rođen je u Londonu, odlučio je da prihvati poziv Fudbalskog saveza Srbije i postane član selekcije za igrače do 16 godina.

Zečević-Džon veze sa Srbijom ima preko majke, koja je Srpkinja iz Sarajeva, a ceo život je proveo u Engleskoj. Uprkos tome, on zna da želi da predstavlja "orlove".

"Imao sam kontakt sa Fudbalskim savezom Srbije i pozvan sam da se pridružim reprezentaciji do 16 godina. Naravno da sam prihvatio to sa velikom radošću. Srećan sam što ću se upoznati i igrati sa svojim vršnjacima iz Srbije", rekao je Zečević-Džon za "Arenasport".

Njemu su uzori upravo srpski napadači koji trenutno haraju svetskim fudbalom.

"Navijam za napadače, te zato cenim Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Oni me impresioniraju. Sadio Mane je takođe igrač kog veoma cenim, a ranije sam pratio i Danijela Staridža koji je igrao u Liverpulu", izjavio tinejdžer.

Zanimljivo je da će na leto Srbija igrati upravo protiv Engleske na EURO u Nemačkoj.

"Na Evropskom prvenstvu će se moja porodica verovatno podeliti, a ja ću navijati za oba tima. Ekipa koja se više bude trudila će pobediti na tom meču."

Zečević-Džon je član Arsenalovog U18 tima koji sa klupe predvodi Džek Vilšir.

image