Sport

Rusija odbrojava do utakmice sa Srbijom: Braćo, vidimo se za mesec dana

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće prijateljsku utakmicu 21. marta protiv Rusije, na "VTB areni" u Moskvi
Rusija odbrojava do utakmice sa Srbijom: Braćo, vidimo se za mesec dana© Twitter / screenshot / @TeamRussia

Fudbalski savez Rusije već uveliko odbrojava do njihove prve utakmice protiv evropske selekcije posle više od dve godine, pošto je do tog meča ostalo još tačno mesec dana.

Duel je prvobitno trebalo da bude odigran u Sankt Peterburgu, ali je domaćin promenio lokaciju i "orlovi" će putovati u rusku prestonicu.

"Jedan mesec do utakmice. Utakmica se bliži. Vidimo se uskoro, braćo", napisao je zvanični Tviter nalog FS Rusije tim povodom.

Bilo je neizvesno hoće li svetska i evropska fudbalska organizacija dozvoliti gostovanje Srbije, ali je informaciju u decembru potvrdio predsednik Fudbalskog saveza Rusije, Aleksandar Djukov. Biće to prvi duel Rusije protiv neke evropske selekcije posle dve godine.

Podsetimo, Svetska fudbalska federacija (FIFA) i Evropska fudbalska unija (UEFA) u februaru 2022. godine u zajedničkom saopštenju potvrdile su izbacivanje reprezentacije Rusije i tamošnjih klubova iz međunarodnih takmičenja.

"Zbornaja" je u poslednje dve godine ugostila samo tri selekcije – Irak, Kamerun i Kubu.

U istom periodu, ruski nacionalni tim je gostovao kod nekadašnjih republika Sovjetskog saveza – Kirgistanu, Tadžikistanu i Uzbekistanu, kao i u Iranu, Kataru i Keniji.

Nakon ove, Srbiju očekuje još jedna utakmica u martu, i to 25. ili 26. marta protiv Kipra. Posle toga će tek igrati u junu, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, protiv Austrije i Švedske.

Na Evropskom prvenstvu će Srbija igrati u grupi C, protiv Engleske, Slovenije i Danske.

image